HA møter Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (AP) i Slipervegen ved Ådalsbruk skole. Her utarbeides 11 nye boligtomter til eneboliger og tomannsboliger. Prisen på tomtene vedtas på formannskapsmøtet på onsdag, og de vil legges ut for salg i løpet av høsten. Alle tomtene kommer komplett med innlagt vann, kloakk, strøm og fibernett.

– Tidligere tomter har solgt som varmt hvetebrød. Etterspørselen her er stor allerede, forteller Lilleøkseth.

– Her bor man midt i smørøyet, med kort vei til det meste. Løten ønsker å profilere seg som et sted hvor man er både tett på naturen og nær urbane fasiliteter. Det er tross alt bare 12 mil til Oslo.

Hva gjør Løten attraktivt?

Løten opplevde en oppsving i folketallet da 11 personer flyttet til kommunen i løpet av årets andre kvartal.

Lilleøkseth forteller om jevn økning siden 2007, og tror følgende faktorer gjør Løten til et attraktivt bosted:

– Her finnes det så mange muligheter. Vi har hatt en veldig god sentrumsutvikling og et fantastisk idrettsmiljø. Et rikt organisasjonsliv med 130 ulike lag og foreninger sørger for det ekstra å krydre hverdagen med. Også er det jo selvfølgelig nærheten til både natur og ro og urbane sentre, forteller hun.

Nye tomter er nøkkelen

Hun forteller videre at arbeid med en reguleringsplan for å utarbeide flere tomter på Bergumfeltet sør for Løten sentrum er i gang.

– Det er en viktig sak for oss å kunne tilby tomter til ulike faser i livet, forteller hun. Variert botilbud mener hun er en av nøkkelingrediensene for vekst i folketallet.

Hamar-ordfører Einar Busterud (BBL) uttrykte også et ønske om flere områder til boligutredning da tallene ble presentert mandag. Hamars folketall økte med bare 0.08 prosent, og hadde minst vekst blant kommunene på Hedmarken i andre kvartal.

Hamar kom derimot best ut i hele Innlandet i første kvartal, med en økning på 49 innbyggere.

Befolkningsøkningen i Løten på 11 personer, eller 0.14 prosent, ligger fremdeles under landsgjennomsnittet på 0.20 prosent.

– Jeg gleder meg over alle nye som kommer, her er alle velkomne, sier Bente Elin Lilleøkseth.

Blant kommunene på Hedmarken kom Ringsaker best ut med en økning på 131 innbyggere. Stange hadde 122 tilflyttere, mens Hamar måtte nøye seg med 24.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00