Kommunalsjef Jørstad sier årsaken til fristoverskridelsene er at barnevernet i noen måneder har hatt ubesatte stillinger og en utfordrende vikarsituasjon, kombinert med flere krevende saker.

– Også i årsmeldingen for 2016 står det at barnevernstjenesten til tider har vansker med å følge opp saker på grunn av lav bemanning. Hvorfor har ikke kommunen tatt tak i dette tidligere?

– Det er absolutt ikke slik at dette ikke har vært viet oppmerksomhet tidligere, og at det ikke har vært gjort tiltak tidligere. Det ble kjørt på med ekstra konsulenter i store deler av fjoråret, og regnskapsresultatet viser da også at kommunen brukte mer penger på barnevern enn budsjettert. Antall undersøkelser uten fristoverskridelser var i 2016 på 91 prosent. Tallene for første kvartal 2017 viser imidlertid at vi må gjøre grep ut over det vi har gjort, og da må vi ut på markedet. Det er tema hele tiden å passe på å ha nok ressurser til å få tatt unna, sier Jørstad.

Han sier han ofte har møter med barnevernet, og at han har vært med på prosesser rundt arbeidsflyt.

– Dette er verken nytt eller spesielt, men vi har hatt en utfordrende vikarsituasjon en periode nå, sier Jørstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.