Rundt 30 unge musikanter var oppom scenen da Løten kulturskole inviterte til karnevalkonsert mandag kveld. Oda Rundberget (8) var en av dem som fikk noen minutter i rampelyset. Der trivdes hun godt.

– Jeg synes det er kult. Det er kult å spille når så mange ser og hører på. De følger med, sier Oda, prinsesse for anledningen.

Hun begynte å spille klarinett i fjor. Under mandagens karnevalkonsert kunne hun by på «Kanskje kommer kongen».

SPILTE SÅ NESENE SPRATT

Kongen kom riktig aldri til ungdomsskolens aula, men det gjorde en hel haug andre, både med og uten karnevalkostymer. Kulturskolelærer Jon Fredrik Hjemli forteller at den årlige konserten pleier å være veldig populær hos kulturskoleelevene.

– De gir alt! Aspirantene startet etter høstferien; de har ikke spilt et år engang. Det er en veldig fin og ivrig gjeng, sier Hjemli.

Under aspirantenes åpningsnummer var faktisk den største brøleren at dirigenten, Hjemli selv, mistet klovnenesa. Men i likhet med de unge talentene spilte han på sjarmen, slik seg hør og bør når man sprader rundt i klovnedrakt.

Ifølge Simen Rundberget (10), også han en av musikantene, er det visst ikke hver dag kulturskolelærerne kler seg sånn.

– Nei, det er ikke helt vanlig, men det er morsomt, sier sheriff-Simen.

VIL SAVNE KARNEVALET

Etter at den ene spilleglade kulturskoleeleven etter den andre hadde servert godt kjente låter fra barnesangboka, inntok juniororkesteret scenen. Barna der har spilt noen år. For Eirin Benningstad (11) og Margrete Hjemli (11) ble dette deres siste karnevalkonsert, for snart skal de begynne i hovedkorpset.

– Det er trist! Jeg elsker karnevalkonsert! sier Margrete, for anledningen utkledd som en snerten Minni Mus.

Hun og venninnen Eirin, sistnevnte utkledd som en død cheerleader, altså med skjelettkostyme, tyllskjørt og en dusk i hver hånd, synes det er skikkelig gøy å spille. De pleier å være på sommerskole på Toneheim, og korpsturer er ordentlig stas.

– Når du hører musikk som du spiller selv – det er litt deilig, sier Margrete, som trakterer både trompet og fiolin.

– Også er det morsomt å spille i korps, legger hun til.

– Da er det kake i pausen! skyter Eirin inn med et bredt smil over skjelettdrakta.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00