285 personer har lastet ned appen Stolpejakten og begynt å lete etter utsatte stolper i Løten bare i løpet av den siste uka. Og for å dra med seg enda flere, har O-laget nå invitert alle Løtens innbyggere med på jakten ved å sende ut brosjyre med kart til 3.600 husstander.

Her kan du lese om hvordan stolpejakten i Hamar foregår.

Stolpejakt begynner å bli en godt kjent måte for å få folk ut på tur, men i Løten er det første gang folk sendes ut på tur med kart eller mobil med app i hånda for å jakte utsatte stolper.

mange turmål i sommer

HA har tidligere skrevet om Turistforeningen opplegg med Ti topposter i Løten. O-lagets stolpejakt kommer i tillegg til den årelange topposttradisjonen. Dermed har turglade løtensokninger uvanlig mange lokale mål å gå etter i sommer. Begge de to trimtilbudene er gratis å delta på.

Tore Stenseth i Løten O-lag er prosjektleder. Han har egenhendig plantet ut 52 stolper i Løten, 20 av dem i Budor-området, resten i Sentrum og på Slettmoen.

– Jeg er jo o-løper, så jeg satt og studerte kart og fant ut hvor jeg skulle plassere dem. Noen poster er urbane, noen er litt mer gjemt, forteller Stenseth, som selv ramlet over noen fine turmål.

– Ved Doksrudkoia og bygdeborgen hadde jeg aldri vært før, selv etter å ha bodd 45 år i Løten. Dit bør folk ta en tur.

Når folk har vært ved en post, kan de enten skanne QR-koden på stolpen med telefonen, eller de kan notere ned en kode fra stolpen på papirkartet.

85.000 I JAKTBUDSJETT

Stolpejakten i Løten har budsjett på 85.000 kroner. Bare det å få trykket opp 5.000 kart, har kostet et par titusener. Til prosjektet har O-laget fått støtte fra kommunen og fylkeskommunen.

Stenseth håper på 1.000 deltakere. Målet bør være innen rekkevidde, for allerede før alle stolpene var plassert ut, hadde flere ivrige løtensokninger lastet ned appen og startet jakten.

I tillegg til at husstandene har fått brosjyre i posten, kan man finne disse på Tingberg, Nærstasjonen, hos Løiten Almenning, Shell og i noen forretninger. Almenninga deler ut kart til hyttefolket.

– Vi er litt taktiske når vi engasjerer hytteeierne. Vi vil at de skal komme seg ut, og at de skal ta en tur til sentrum, sier Stenseth.

Stolpene står ut september. Da blir det premietrekning. Hver registrerte stolpe gir ett lodd til trekningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.