Sammen med Teknisk drift har rådmannen laget en liste over 13 prioriterte vegutbedringstiltak i Løten. Det kommunale vegnettet er på til sammen cirka 67 kilometer, og både deler av dette og gang- og sykkelveger vil få et løft i løpet av det kommende året.

Kommunestyret hadde ingen innvendinger mot planene, som ble behandlet onsdag.

VIL BYGGE FLOMVOLL

Øverst på prioriteringslista står rensing av elveløpet i Vingerjessa og oppbygging av flomvoll mot Karudvegen 46-54. Dette er kostnadsberegnet til 150.000 kroner.

I forbindelse med flommen i mai 2016 opplevde flere huseiere her oversvømmelser i kjelleren, så Teknisk drift mener det er nødvendig å gjøre noe her.

De siste årene er det brukt rundt 2,5 millioner kroner årlig til veginvesteringer, utbedringer, trafikksikkerhetstiltak og gatelys langs de kommunale vegene i Løten. De 13 prioriterte prosjektene som legges til grunn for kommunens arbeid med vegutbedringer i 2017 og 2018, vil ha en samlet kostnad på drøyt tre millioner kroner.

Rådmannen anbefalte overfor kommunestyret at noen gangveger prioriteres foran boligveger, ettersom flere av dem har veldig dårlig standard.

13 PRIORITERTE UTBEDRINGER

Her er lista over hvilke veger rådmannen og kommunestyret ønsker at rustes opp, i prioritert rekkefølge og med kostnad i parentes:

• Rensing av elveløp i Vingerjessa og oppbygging av flomvoll mot Karudvegen 46-54 (kr 150.000).

• Gang- og sykkelveg fra Ådalsbruk til Bergum: forsterking og asfaltering (kr 260.000).

• Gang- og sykkelveg ved Ekornvegen, Rådyrvegen, Elgvegen og gangbrua over Fura: forsterking og asfaltering (kr 200.000).

• Grindervegen 2-37 mot Helsetunet: forsterking og reasfaltering (kr 300.000).

• Næstadgutua: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 180.000).

• Esperantovegen: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 170.000).

• Nedre Gimleveg: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 640.000).

• Lyngvegen: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 350.000).

• Skogvegen: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 230.000).

• Utsikten: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 170.000).

• Granvegen: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 90.000).

• Mosevegen: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 160.000)

• Øvre Gimleveg, 160 meter: grøfting, forsterking og asfaltering (kr 210.000).

Tiltakene har en pris på til sammen 3.110.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.