For tre år siden begynte Heidrun Ertsås (18) for alvor å bygge muskler. Nå skal hun til junior-VM i bodyfitness. Onsdag setter hun og åtte andre norske utøvere seg på flyet til Santo Domingo, hovedstad i Den dominikanske republikk. Der skal de posere under lyskasterne.

– Jeg fikk 2.-plass i NM nå i høst. 1.-plassen reiser ikke, så jeg søkte og fikk være med, sier Heidrun, som gleder seg til det folkerike arrangementet.

Hun begynte å bygge muskler etter å ha vært på et inspirerende show i Oslo for tre år siden.

– Jeg syntes det så kult ut. Etter det har jeg bare trent for å bygge muskler, forteller hun.

Om morgenen trener hun for å forbrenne fett. Og kvelden trener hun styrke. På dagtid går hun sisteåret på idrettslinja på Storhamar videregående skole.

fikk støtte fra kommunen

I VM skal Heidrun Ertsås stå oppstilt på scenen side om side med konkurrenter fra hele verden, så skal kroppene deres vurderes ut fra kriterier som hvor atletiske de ser ut, proporsjoner, sceneprestasjon og skjønnhet. Bodyfitness er mer muskulært enn bikinifitness.

– Det føles ikke så rart å stå der. Du er så fokusert på å holde poseringen. Det er tungt i beina, og du må smile. Du ser i sterkt lys og er egentlig helt i tåka. Det er noe for seg selv. Men det er gøy!

På sponsorlisten står blant andre besteforeldre og noen lokale næringslivsaktører. Nå har 18-åringen også fått 5.500 kroner i støtte fra Løten kommune til VM.

– Det var superbra! sier Heidrun Ertsås.

VEIER MATEN HUN SPISER

Miljøet i Norge er lite, men det vokser. Dog er det ikke spesielt mange utøvere i Løten. Heidrun forteller at skepsisen rådet i familien hennes, da hun ville starte.

– Men når de ser hvor mye arbeid jeg legger i det, respekterer de det. Lillebroren min følger i sporene mine. Han går første året på idrettslinja nå.

Etter VM skal hun ha pause et halvt år. Nå har hun kjørt to sesonger etter hverandre, men det er tøft for kroppen. Hun veier maten hun spiser. Etter VM skal hun trappe opp matinntaket sakte, sånn at forbrenningen øker, og hun kommer til å legge på seg en del kilo.

– Men jeg spiser vanlig mat nå også. Havregryn, biff, kylling, poteter, fisk og egg, ramser hun opp. – Det er bare at alt er kontrollert.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00