Tannlege Morten Erik Blystad (66) har klatret til topps på listen over Løtens høyeste inntekter med 5.365.368 kroner i 2015. I tillegg har han kuppet førsteplassen på formuetoppen i Løten med en formue på godt over 15 millioner.

Blystad har lang fartstid som tannlege, men forklaringen på den høye inntekten er ikke at det er spesielt mye dårlige tenner i Løten. Tannlegen arvet for mange år siden et eiendomsselskap i Oslo, Torshovbygg AS, som driver med utleie av eiendom. Blystad er styreleder for Torshovbygg AS, som i fjor hadde en omsetning på 4,7 millioner kroner og et resultat på 8 millioner. Dette har gitt tannlegen topplassering på listens over Løtens høyeste inntekter, og gjort ham til Løtens nest største skattyter med 1,55 millioner i fjor.

HA forsøkte å komme i kontakt med Blystad fredag, uten hell.

betalte aller mest skatt

Nummer to på inntektstoppen i Løten er Johan Bysveen (61) med 3.742.844 kroner. Bysveen har ligget høyt på inntektstoppen i mange år.

– Jeg trodde ikke jeg lå på toppen i år også? undrer han når HA slår på tråden og kan fortelle at om han ikke ligger på topp rent inntektsmessig, var han i alle fall den løtensokningen som spyttet inn mest i felleskassa i fjor, over 1,6 millioner kroner.

Bysveen har vært boresjef i oljefirmaet Lundin i mange år, men i fjor sa han opp stillingen.

– Jeg har begynt å trappe ned. Nå jobber jeg som rådgiver i oljefirmaet, forteller Bysveen.

– Det er mye ansvar, en veldig interessant jobb. Verden trenger energi, slår Bysveen fast.

TJENER GODT PÅ HØNS OG EGG

Jan Snipen og Siri Kullerud, som eier og driver Kullerud gård på Ådalsbruk, ligger på tredje- og fjerdeplass på inntektstoppen for 2015 i Løten. De står oppført med inntekter på henholdsvis drøyt 3,5 og 3,3 millioner og skatt på en drøy million på hver. I tillegg står Snipen oppført med formue på rundt 7,5 millioner.

På Kullerud driver de oppavl av kyllinger, rugeeggproduksjon og produksjon av slaktekylling. Bedriften ble startet opp i 1958 av Siri Kulleruds far. I fjor produserte de rundt 440.000 kyllinger og i underkant av 10 millioner rugeegg. Det er ti årsverk i bedriften, og de omsatte for 34 millioner kroner i 2015. Kullerud-driverne ble for kort tid siden tildelt Løtenprisen for bidraget til næringslivet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.