En hjertestans under en fotballkamp i sommer gjorde inntrykk. Nå har bygdas tre fotballklubber og Løtenhallen fått hver sin hjertestarter av kommunen.

– Dette er en gave vi håper at vi aldri får bruk for, men nå står vi i alle fall bedre rustet i tilfelle det skulle skje en ulykke, sa idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm i det han tok imot Løtenhallens nye hjertestarter.

FIKK EN STØKK I SOMMER

I sommer fikk Nordbygda-spiller Morten Granhaug hjertestans under en fotballkamp mot Sørskogbygda. Heldigvis var lagkamerat og frivillig i Røde Kors Martin Skjæraasen til stede. Han skjønte alvoret og fikk i gang hjertet igjen mens ambulansen var på veg.

Hendelsen gjorde inntrykk både i idrettsmiljøet og hos Løten kommune. Nå har kommunen kjøpt hjertestartere til alle de tre fotballklubbene – Løten, Nordbygda og Ådalsbruk – og i tillegg har de utrustet Løtenhallen med egen hjertestarter.

Idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm og vaktmester Ove Østborg kunne i går ta imot hjertestarteren til Løtenhallen. Den skal henges opp på kontoret til tilsynsvaktene.

– Dit er det like langt fra begge hallene. Den må stå trygt, samtidig som det må være kort veg for å få tak i den, sier kulturkonsulent Bente Hagen.

Løten fotballklubb sin hjertestarter har fått plass i garderoben i kjelleren i nye Ungdommens hus. Egentlig var tanken at Løten fotballklubb og Løtenhallen kunne ha en felles hjertestarter i beredskap, men da kommunen først hadde bladd opp flere titusener for tre hjertestartere, slo de på stortromma og kjøpte en egen til Løtenhallen.

VIL HA MANGE PÅ KURS

Investeringen hadde en samlet kostnadsramme på inntil 60.000 kroner.

– Dette er en investering man ikke kan være foruten. For noen år siden skulle alle ha hjertestartere, så har det blitt borte igjen. Spørsmålet om hjertestarter er også noe som har vært tatt opp i Idrettsrådet tidligere, så ble det aktualisert i sommer, sier Dahlstrøm.

Det er Løten-firmaet Modul Nordic som har levert hjertestarterne. De skal finne datoer for kurs for trenere, lagledere, gymlærere, tilsynsvakter og andre som kan ha behov for det. – Hjertestarterne skal være enkle i bruk, men dess flere som får opplæring i å bruke dem, dess bedre er det. Vi håper turn og håndball tar litt ansvar når det gjelder å lære opp folk, sier Hagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00