– Det produseres mye og det selges mye om dagen, sier Ole Martin Kildahl på Bakken Øvre.

Førjulstida er årets travleste tid for gårdsmatprodusentene. Julematen skal produseres og leveres, og i tillegg kommer leveransene til julebord.

– Vi skal nok være langt med produksjonen den 18. eller 19. desember. Spesielt i helgene er det travelt nå. Det er mange hundre på julebord som skal ha mat. Og i tillegg er vi mye på Bondens marked, sier Kildahl.

Fitnessavdeling

Torsdag ble de siste grisene på gården levert til slakting, og vil snart være julemat.

– Det er roligere på gården med færre griser. Nå er det bare purker igjen, sier Kildahl.

Bakken Øvre er kjent for «Hotell Grisego» og skal vi tro Kildahl har grisene det godt på hotellet gjennom sommeren. Nesten litt for godt.

– De har hatt det godt, og vi skulle hatt en egen fitnessavdeling. De siste grisene som ble levert begynte å bli veldig digre, så de kunne trengt et lite treningsopphold før de skulle slaktes, flirer han.

Øker igjen

Og kanskje er det grisenes gode liv som gjør at det nok en gang produseres mer på Bakken Øvre enn det har blitt gjort tidligere.

– Vi har nok økt litt igjen i det siste. Vi har ikke hatt flere griser, men grisene har vært litt større, sier Kildahl.

Gården har nå 12 årsverk.

– Det er bra å kunne ha jobb til så mange i ei lita grend, sier Kildahl.

Lørdag er det klart for nok et Bondens marked i Hamar før juleinnspurten. Kildahl er optimist med tanke på årets høysesong.

– Det er bra trafikk og det ser lovende ut, sier han.

Populært hotell

I sommer var landbruks- og matminister Jon Georg Dale og åpnet det som ble kalt «Georgs krypinn» på Hotell Grisego. Her er det muligheter for å overnatte i en leilighet ved grisene på Bakken Øvre. Kildahl er fornøyd med hvordan tilbudet har blitt tatt imot.

– Det har vært bra belegg under skoleferien og i helgene. Det var fullt til ut i september. Det er vi fornøyd med, sier han, og legger til:

– Har man ikke tak over hodet er det muligheter for å få det sammen med grisene her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.