Allerede 3. desember kunne Ola Bolstad på Budor kjøre i gang skitrekket. Budor har så langt hatt en vintersesong uten sidestykke.

– Det har vært kjempepositivt. Da vi åpnet kjelkebakken for en måned siden, kom det største trøkket. Det ringer stadig noen og spør om det er åpent der. Pågangen her er utrolig stor, sier Bolstad.

Flere faktorer kan bidra til å sørge for uvanlig solid trafikk på Budor, men Bolstad tror det i stor grad handler om lengten etter snø. For folk som kommer sørfra, kanskje helt fra Oslo, er Budor ett av de nærmeste stedene hvor de er garantert godt skiføre.

OPP MOT 200 SENGEPLASSER

På Budor har de 150 sengeplasser å leie ut, 180 hvis folk er gode venner, og enda noen flere om folk er veldig gode venner og alt av sovesofaer tas i bruk.

– I romjula og de siste fire helgene har det vært fullt her. Også i vinterferien er det fullt, men fra uke 9 og utover er det fortsatt plass, sier Bolstad.

For Budors del er det litt synd at Hedmark, Akershus og Oslo har vinterferie samme uka i år.

– Tidligere har vi hatt to gode uker. Nå får vi én kjempegod, nesten for god, uke, sier Bolstad, som sammen med samarbeidspartnerne kan by på en rikholdig aktivitetsmeny i vinterferien.

Værgudene har behandlet Budor på en god måte i år, men nå kunne Bolstad godt tenke seg litt mer snø. Han kan skilte med 50–60 centimeter nå. Skal slalåmbakken kunne holdes åpen helt til påsken, som er uvanlig sen i år, hadde det gjort seg med noen flere centimeter.

– Vi er absolutt fornøyde, men vi ønsker oss mer snø. Det er ikke uvanlig med halvannen meter på denne tiden. Vi har planer om å kjøre heisen til 2. påskedag, 17. april, sier Bolstad.

TIL BUDOR PÅ SKIDAG

Da HA var på besøk tirsdag, var en stor delegasjon dansker innkvartert i gjestegården. I tillegg hadde elever fra Stange videregående skole skidag, under knallblå himmel, omkranset av tunge, hvite graner og innhyllet i ti friske minusgrader.

– Jeg var her en god del før, men jeg har ikke vært her så mye i år, sier Andreas Narmo (16), som har tatt seg en pause i slalåmkjøringen.

– Det er ikke så stort her, skyter Christoffer Goldie (16) inn.

– Men det er et fint sted hvis man skal ta en liten tur, synes Narmo.

Kine Martinsen (18) og August Gjestvang (17) foretrekker langrennssporet, og løyper er det milevis av på Hedmarksvidda. Faktisk er løypenettet så stort at man kan gå seg aldeles bort.

– Vi skulle gå til Målia og videre mot Stenfjellhytta, men vi ble sendt i helt feil retning, så vi har gått rundt Budor skistadion, smiler Martinsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.