Løten kommunes årsregnskap for 2016 viser et mindreforbruk på 12.885.752 kroner. Rådmannen foreslår å sette av seks av disse millionene til å forbedre infrastrukturen ved ungdomsskolen. Planen er å bygge nytt kryss mellom ungdomsskolen og torget.

De seks millionene rådmannen foreslår å sette av i fond til tiltaket, er et anslag ut fra hva det har kostet å bygge tilsvarende kryss andre steder.

villig til å ta regninga

I løpet av 2017 og 2018 skal den søndre jernbaneundergangen rustes opp. Og som avbøtende tiltak til omleggingen av riksveg 3 er det planlagt å bygge rundkjøring mellom fylkesveg 166 og Venslivegen ved Shell. Men når begge disse to kryssene skal utbedres, mener rådmannen at det bør bygges nytt kryss utenfor ungdomsskolen i samme slengen.

Egentlig er T-krysset utenfor ungdomsskolen, altså på fylkesveg 166, fylkeskommunens ansvar. Men rådmannen tror sjansen er stor for at det kan gå lang tid før noe nytt kryss er på plass dersom kommunen skal vente på fylkeskommunen. Derfor foreslår han at kommunen finansierer utbyggingen selv.

– Hovedmotivasjonen er å få en sammenhengende løsning for infrastrukturen i sentrum ferdig. Det ligger i forslaget at kommunen tar regninga for å komme videre og få det gjort, sier rådmann Tollef Imsdalen.

Han mener det er naturlig av det gamle vann- og avløpsanlegget i området renoveres samtidig som de ulike kryssene bygges om.

HER kan du lese en HA-sak fra desember - den handler om at Løten ikke kutter, men tar inn flere lærlinger.

KAN BLIR RUNDKJØRING

I saksframlegget, som skal opp i formannskapet onsdag, skriver rådmannen at sentrum er i endring, og at den nye jernbaneundergangen, ombyggingen av meieriet til boligformål, lekeplassen, nye Ungdommens hus og den nye vedsentralen har gitt, og vil gi, sentrum et løft.

Han mener en ny kryssløsning vil være positivt med tanke på de trafikale utfordringene i området, spesielt for fotgjengere. Det vil også gjøre det mulig å gå i gang med en helhetlig utforming av torget, slik at dette blir knyttet sammen med lekeplassen.

Nytt kryss ved ungdomsskolen er for øvrig slett ingen ny tanke. Allerede i reguleringsplanen for sentrum fra 1996 er det regulert ny kryssløsning med rundkjøring ved ungdomsskolen. I den gjeldende reguleringen fra 1996 står det at krysset skal bygges som rundkjøring, men i senere planer er det åpnet for andre løsninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.