Første runde i barnehageopptaket er klart. Mange får plass i en annen barnehage enn ønsket.

I år er det kommet inn 114 søknader om barnehageplass til Løten kommune. 24 er for barn over tre år, 90 er barn under tre år. Ifølge opptaksleder Iren Skyltbekk er det dessverre ikke mulig å innfri alles førstevalg i barnehagesøknaden, men mange fått plass i den barnehagen de har prioritert høyest.

I skolekretsene Jønsrud og Lund er det kun én barnehage i hver krets. Her er det flere søkere enn hva det er ledige småbarnsplasser. Dette gjelder også andre barnehager.

Småbarnsforeldre som har søkt plass innen fristen til hovedopptaket 15. mars og har adresse i Løten, har krav på barnehageplass. Alle vil etter hvert få et tilbud til sitt barn. Barn som er født i 2017 har ikke rett til plass. Tilbudet må besvares innen sju dager. Kommunen opplyser at det vil ta tid før samtlige barn får sin tildelte plass, så foreldre som ikke har fått svar ennå, må smøre seg med tålmodighet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.