I to uker har brukerne av ungdomshuset prøvespilt, og torsdag skal det nye biljardbordet innvies på ordentlig måte med turneringer og pizza. Stine Volden (14) og Julie Andersen Bakken (16) sitter i ungdomsstyret i huset. De håper biljardbordet vil trekke flere til Ungdommens hus, både på torsdag og videre framover.

– Dette tror jeg blir brukt mye. Vi er stortakknemlige for å ha fått biljardbord, sier Stine.

– Det var en veldig fin gest. Veldig fint gjort, legger Julie til.

Det var like før jul Lions Club Løten samlet inn penger til utstyr til huset. 25.318 kroner kom inn i deres juleaksjon. Biljardbordet kostet 16.000 kroner.

– Vi har fortsatt igjen penger som kan brukes til andre ting, sier Stine.

Det er gjort en god del innvendig for å forvandle Idrettens hus til ungdomshus. Av aktiviteter ramser Stine og Julie opp bordtennis, brettspill, kort og musikkanlegg. I tillegg har det vært snakket om å få på plass en prosjektor, sånn at de kan se film på stor skjerm.

Ungdommens hus åpnet dørene i november. Mandager er det juniorklubb for 5.-7.-klassinger, tirsdager og torsdager er det ungdomsklubb for ungdom i alderen 13-18 år. Så langt har ikke oppmøtet vært sa voldsomt. De har hatt inntil 20 ungdommer innom samtidig, og det er gjerne bare 7-8 der samtidig.

– Det var vi forberedt på. Derfor er vi veldig glade for biljardbordet. Det tror vi kan bli populært, sier Ann Kristin Palerud, som er ansatt ved Ungdommens hus.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00