Særlig er det én skikkelse som kommer til å markere seg når toget stopper i Løten 13. juli, nemlig Edvard Munch. Nøyaktig hvordan dette skal foregå, skal ifølge ordfører Bente Elin Lilleøkseth forbli hemmelig en stund til. Men hun forsikrer at kommunen virkelig skal markere seg som Munchs fødested når NRK kommer på besøk.

– Jeg er veldig stolt av at vi har fått en stopp i Løten. Jeg gleder meg til hvordan vi skal presentere Munch-tilknytningen, sier Lilleøkseth.

FIRE STOPP PÅ HEDMARKEN

Sommertoget skal putre rundt i landet i 30 km/t, og på NRK blir det minutt for minutt-sendinger. Under de ulike stoppene vil NRK gjøre opptak, og klipp herfra kan bli vist under kveldssendingen.

HER kan du møte NRKs programleder - hun er fra Ringsaker.

13. juli skal toget etter planen stoppe i Løten fra klokka 13.30 til 13.40. Klipp herfra kan bli vist under kveldssendingen fra Rena samme kveld.

– Vi skal sørge for å gjøre de ti minuttene så fylt med innhold at de blir fantastiske for dem som er her, og sånn at NRK vil bruke det i kveldssendingen, sier Lilleøkseth.

Ordføreren sier hun har vært tent på ideen om å få Sommertoget til å gjøre en kortere eller lengre stopp i Løten helt siden NRK lanserte planen om å bytte ut fjorårets Sommerbåt med tog. Reiselivssjef Merethe Sandum og Hamarregionen Reiseliv har stått på for å selge inn Løten hos NRK. Hun sier det har gjort det enkelt at interessen har vært så stor i Løten.

– NRK har lagt opp turen, men de har fått en del innspill. Løten var tidlig på banen med et notat om hva de kunne tilby. Kommunen tok på seg rollen som vertskap. Det er kjempeviktig, sier Sandum.

Toget skal i tillegg stoppe i Hamar, Brumunddal og på Brøttum. 12. juli blir det sending fra Moelv.

stolthet er viktig

Løten stasjon åpnet som Berg stasjon i 1862, og både ordføreren og reiselivssjefen ser fram til å få vist fram en god, gammel stasjonsby, som attpåtil er fødested for landets mest berømte kunstner.

– Dette betyr veldig mye for Løten, både med tanke på effekten det har den dagen, men også hvis man ser det i et lengre markedsføringsperspektiv. Munch-nettverket har vært i aktivitet en stund, og det må vi satse videre på. Å få markert seg som Munch-kommune i beste sendetid på NRK – det er viktig for Løten. De ti minuttene er en fantastisk mulighet, sier Lilleøkseth.

– Også gir det en stolthet. Og stolthet skal man aldri kimse av, sier Sandum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.