Det var Løiten almenning som søkte om støtte til å bygge om parsellen fra Løten Depot til Grorudkoia til helårs landbruksbilveg i henhold til dagens krav for denne klassen. Vegen måler 2.700 meter, og anlegget er kostnadsberegnet til 2,2 millioner kroner. Fylkesmannen skriver at Østre Fjellveg er en viktig del av infrastrukturen i Løiten almenning. Den favner et stort området, og den munner ut på riksveg 3. At den kobler seg direkte på riksvegen, er også et pluss. Gjøres vegen om til helårsveg, vil den dermed kunne ta unna for noe av landbrukstrafikken som i dag går gjennom Nordbygda vinterstid.

Tiltaket skal være ferdigstilt og godkjent av kommunen innen utgangen av 2019. Skogbruket er oppgitt i søknaden å representere 60 prosent av interessene i vegen i dag, hyttefolket 10 prosent og massetaket LA Pukk AS 30 prosent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.