– Du er en stor idrettsmann. Det ligger mengder med systematisk trening og forsakelse bak dette, sa ordfører Bente Elin Lilleøkseth til Håkon Olsrud. 

Martin Skramstad fra Nordbygda /Løten ski fulgte opp:

– Vi er veldig stolte av deg. Du er et stort forbilde. De som ikke fikk klump i halsen og felte ei tåre da de hørte intervjuet med deg på radioen må høre det på nytt, mente han. 

Kakefest

Rundt 40 personer møtte opp for å sette pris på Olsrud. Han fikk overrakt blomster fra kommunen og en gavesjekk fra klubben, som hadde fått bidrag fra sine gode sponsorer Sparebank1Østlandet og Løiten Almenning. Det ble selvfølgelig kake, og den var flott med bilde av Håkon og pynt i rødt, hvitt og blått. 

Hovedpersonen selv satte veldig pris på å bli hedra. 

–Jeg vil takke Nordbygda/Løten ski, Per Udnæseth og Terje Nilssen som kjører løyper. Jeg har vært i mange land på den nordlige halvkule og ingen har bedre løyper enn Budor, sier han. 

Olsud er glad i hjemplassen sin og fortsatte å skryte av Løten:

– Løten er en av de beste treningsplassene i verden og vi har gode utøvere i for eksempel orientering, skiorientering, langrenn og Vasaloppet, sier han. 

Snudd om på livet

Olsrud tok som nevnt Norges første medalje i Paralympics. For han ble livet snudd litt på hodet.

– Det er utrulig hvordan et par brukbare skirenn kan snu om på livet, sier han. 

De siste åtte årene har han opplevd mye, men etter ett skirenn i Pyeongchang skjedde det mye artig.

– Jeg ble toppsak, før Putin, i Aftenposten og VG. Hanne Staff, verdensmester i orientering, bad meg skynde meg fordi prinsesse Märtha Louise ventet på å spise kake med meg. Pål Jacobsen ringte meg hver dag og Ole Eskild Dahlstrøm ville ta selfie med meg, smiler Løtengutten. Ikke helt hverdagskost for han, med andre ord. 

Stort forbilde

Ola Nyland, Håkon og Kristian Skramstad går alle for Nordbygda/Løten ski og ser opp til klubbkameraten. 

– Det er en stor motivasjon. Vi ser at det er mulig å vinne OL-medaljer når man kommer fra Løten, sier Håkon. Ola og Kristian mener Olsrud er et  stort forbilde.

–Jeg har trent en del med han og det er fryktelig vanskelig å henge med på intervaller, sier Ola Nyland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.