Produksjon for sal og scene heter valgfaget. For de elevene som har valgt faget, rommer skoleårets to store høydepunkt: vårforestillingen og høstforestillingen. Like før helgen var det duket for vårforestilling i Løten kino for resten av skolen, og der fikk samtlige 34 elever vist sine talenter, som konferansierer, i bandet, med dans, sang, sketsjer, dikt eller som filmskapere. Det elevene kunne presentere, var så solid at de egentlig godt kunne klinket til med en åpen kveldsforestilling også.

– IKKE SKUMMELT Å FEILE

Gine Hønningstad, Mikael Torgersen og Madhu Vatn har vært på sal og scene-gruppa i flere år. Mens Gine bidro med sang under vårforestillingen, slo Mikael og Madhu til med både film og en egenprodusert sketsj.

– Sal og scene er bra, for her kan jeg drite meg ut uten å få trøbbel etterpå, sier Mikael, som absolutt gjorde en innsats for å lirke fram litt latter fra salen.

– Vi får veldig mye frihet. Vi kan velge selv hva vi vil gjøre, også får vi prøve nye ting hver gang, sier Madhu.

I likhet med veldig mange andre av jentene, valgte Gine å synge. Hun liker faget fordi det gir rom for å utvikle det man måtte ha av musikalsk eller kunstnerisk talent, og hun skryter av miljøet i klassen.

– Man vet at om man feiler, står det noen bak scenen og tar deg imot og gir deg en klem, sier Gine.

RØRTE REKTOR

Helene Ihler Østvold og Kristian Munz Leonardsen er lærere i faget. Østvold foreteller at elevene står for det meste arbeidet selv. Og noen av dem begynner å bli skikkelig drevne på sceneproduksjoner, etter å ha hatt faget i tre år. I sal og scene-klassen er det elever fra alle ungdomsskoletrinnene.

Assisterende rektor Jens Petter Svenkerud fikk med seg torsdagens forestilling. Han ble rent rørt av å høre og se elevene på scenen.

– Jeg ble både rørt og stolt av våre herlige og flotte elever. Vi er utrolig heldige her på skolen som får sånne opplevelser, der elevene sammen med dyktige voksne lager en forestilling og viser et sånt mangfold av talenter, sier Svenkerud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.