– Det er første vinteren det er så stort trøkk som det er nå. Alt er utleid til påsken, og det er uvanlig bra, sier Budor-sjef Ola Bolstad.

Han går inn mot noen hektiske dager på tampen av sesongen på vinterdestinasjonen Budor. Det som allerede ligger an til å bli en solid rekordsesong, skal krones med påske.

– Det er jo en del styr rundt det, men det er moro å stå oppi det så lenge folk er fornøyd. I påsken er det jo sånn at mange gjerne skal ut på ski. Uansett hvor sent påsken kommer, sier Bolstad.

Rundt 25 mann er i sving på Budor gjennom høytiden med alt fra jobb i skitrekket til løypekjøring.

Tror ikke på snøen

Bolstad forteller at det fortsatt er 35 centimeter snø ved skistadion på Budor og 60 centimeter på Ruskåsen.

Men man skal ikke mange kilometerne ned fra Budor før det er lite som minner om snø og skiføre. Der har vårsolen gjort sitt til at gresset er framme og vårblomstene begynner å stikke fram. Da er det kanskje heller ikke så rart at mange ikke helt tror på at det er skiføre bare kilometer unna.

– Daglig er det mange som ringer for å spørre om vi faktisk har snø her. De har sjekket på nett, men ringer allikevel og sier «Jeg har sjekket på nett, men jeg vil bare høre om det er snø». De tror ikke på at det er så gode forhold, flirer Bolstad, som mener den sene påsken gjør at mange tenker mest på sykkel og båt om dagen.

Høy aktivitet

Allerede søndag startet påskeaktivitetene på Budor med kostymedag i bakken med rundt 60 deltakere.

Og det fortsetter fra torsdag. Fram til søndag er det kanefart, quiz på Mattisrud og på gjestegården, Risses skirenn og dans på gjestegården. For å nevne noe.

Bolstad forteller at de aktivt har jobbet med samarbeidspartnere som Mattisrud for å lage mer liv i fjellet både i påsken og resten av vinteren.

– Vi har blitt bedre til å bruke samarbeidspartnere det siste året. Jeg tror det er viktig å skape aktivitet og liv på Hedmarksvidda. Det gjør at det blir en god del å velge i, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00