Å kjøpe noe til litt mindre enn veiledende pris blir sett på som en positiv ting. Det er noe man kan være stolt av, og som høster anerkjennende nikk fra kolleger, familie og venner. Jeg tar meg sjøl i å skryte hver gang jeg handler sko til halv pris. Og om jeg har klart å skaffe billige flybilletter, er dette noe jeg sniker inn i enhver samtale, selv måneder etter ferien er ferdig. Nevnte jeg forresten at jeg i fjor reiste tur-retur Portugal for 1.500 kroner?

Jeg har nok år på skolebenken til å innse at slaget er tapt. Butikkene bruker mange kroner på å lønne Westerdals-studenter for å finne knagger å henge salgskampanjer på. Vi har for lengst lært oss at romjulssalg, nyttårssalg og januarsalg er «en greie». Det samme gjelder «Back To School»-salg, sommersalg og diverse varianter av vårrengjøring eller at varelageret må tømmes.

Reklamefolket vet å appellere til den skakkjørte logikken om at en krone spart er en krone tjent.

«Black Friday», som dagen heter over dammen, har allerede vokst seg over sine bredder. Nå er det «Black Weekend», og attpåtil «Black Week». Det er vel ikke lenge før hele måneden er svart. Når det er sagt har «Blakk November» vært en årelang tradisjon for meg.

Ha en handelsrik dag!

Lyst til å humre mer? Les flere God Dag-tekster her.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00