Å kjøpe noe til litt mindre enn veiledende pris blir sett på som en positiv ting. Det er noe man kan være stolt av, og som høster anerkjennende nikk fra kolleger, familie og venner. Jeg tar meg sjøl i å skryte hver gang jeg handler sko til halv pris. Og om jeg har klart å skaffe billige flybilletter, er dette noe jeg sniker inn i enhver samtale, selv måneder etter ferien er ferdig. Nevnte jeg forresten at jeg i fjor reiste tur-retur Portugal for 1.500 kroner?

Jeg har nok år på skolebenken til å innse at slaget er tapt. Butikkene bruker mange kroner på å lønne Westerdals-studenter for å finne knagger å henge salgskampanjer på. Vi har for lengst lært oss at romjulssalg, nyttårssalg og januarsalg er «en greie». Det samme gjelder «Back To School»-salg, sommersalg og diverse varianter av vårrengjøring eller at varelageret må tømmes.

Reklamefolket vet å appellere til den skakkjørte logikken om at en krone spart er en krone tjent.

«Black Friday», som dagen heter over dammen, har allerede vokst seg over sine bredder. Nå er det «Black Weekend», og attpåtil «Black Week». Det er vel ikke lenge før hele måneden er svart. Når det er sagt har «Blakk November» vært en årelang tradisjon for meg.

Ha en handelsrik dag!

Lyst til å humre mer? Les flere God Dag-tekster her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.