– Det var helt forferdelig!

En kortpustet Karoline Arvesen (13) har akkurat komme opp etter en rimelig kjapp og særdeles forfriskende dukkert i Vingerjessa. Gradestokken viser seks minus.

– Det var kaldt, sier den frosne og for anledningen ordknappe 13-åringen, der hun står søkkvåt og med et håndkle som eneste beskyttelse mot vinterkulda.

FRIVILLIG Å VÆRE MED

I alt 10 ungdomsskoleelever fikk seg et bad i Vingerjessa fredag. De er med på Team Xtreme, et opplegg som tilbys elever på alle trinn på ungdomsskolen. I alt er 24 elever med nå, men bare de tøffeste ble med på badingen. Dog skal det sies at en god del av ekstremelevene har isbadet før, og at det kanskje holdt med én gang.

Jens Petter Svenkerud er assisterende rektor, kroppsøvingslærer og Team Xtreme-leder. Han forteller at elevene må gjennomføre en viss andel av øvelsene som tilbys for å få den eksklusive Team Xtreme-T-skjorta.

– Det handler om å tøye grenser og kjenne på mestringsfølelse, sier Svenkerud.

Han hadde forberedt isbadingen med å slå hull i isen og stikke ned en gardintrapp. Elevene fikk et tau rundt livet som sikkerhet før de dukket nedi.

LØP I ELVA I NOVEMBER

En av de unge isbaderne hevdet han var med for å slippe vanlig undervisning, en annen sa at det var gøy å ta en utfordring, og atter en annen lurte på om det var tillatt å banne under øvelsen. Felles for dem alle var det at de syntes det var gruelig kjølig.

– Det er iskaldt! utbrøt William Grini Andersen (13) i det han nærmest spratt opp igjen.

I løpet av året har elevene deltatt på øvelser som triatlon med sykling, løping og svømming, hopp fra 10-meter’n i Ankerskogen, skyting på skytebanen og løp motstrøms i Vingerjessa i november.

– Vi har øvelser av ulik vanskelighetsgrad, sier Svenkerud og legger til at elevene må ha godkjenning fra foreldre for å være med på Team Xtreme.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00