Mens Arbeiderpartiet under Stortingets behandling hevdet at den blå regjeringen har gjort prosjektet forsinket med et par år, hevdet representanter fra Høyre og Frp at Ap selv bidro til forsinkelsen ved ikke å ta tak i vegen mens de selv satt i regjering. Men nå er i alle fall utbyggingen endelig vedtatt, og byggingen av vegen kan starte.

Les også:Vil ha bompenger

flere store biler enn E6

Tor André Johnsen (Frp) i transport- og kommunikasjonskomiteen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) omtalte det som en gledens dag fra Stortingets talerstol.

Les også: 44 kroner er vanvittig mye

– Vi synger om E6, men de fleste lastebilsjåfører kjører riksveg 3, slo Solvik-Olsen til med som et fiffig poeng i anledning dagen.

Undersøkelser viser at et flertall av lastebilsjåfører velger riksveg 3/25 framfor E6 på veg mellom Oslo og Trondheim.

HÅPER PÅ BREIERE VEG

Vegen som nå er vedtatt bygget, som OPS-prosjekt (offentlig-privat samarbeid), varierer i standard og bredde. 16,5 kilometer bygges som firefelts veg, deler av den noe smalere enn hva som er vanlig, og 10,5 kilometer blir tofelts veg med forbikjøringsfelt. Johnsen sier at det hadde vært ønskelig med en mer enhetlig vegstandard enn hva som er planlagt.

– Dette er ikke en god løsning. Det burde vært endret til en mer helhetlig standard. Spesielt på den tre kilometer lange strekningen fra Tønset til Ommangsvollen tilsier trafikkprognosene at det burde bygges firefelts, sier Johnsen

BYGGESTART I 2018

Byggingen av OPS-delen av vegen starter for fullt i 2018, men allerede i år vil vegarbeidet merkes. Hoggingen langs vegtraseen er nesten ferdig. Statens vegvesen har inngått avtale med JR Anlegg AS, som skal i gang ved vegarbeid i Løten og Elverum like over påske. De skal blant annet utvide eksisterende veg fra to til fire felt ved Elverum, og de skal etablere sykkelveger og lokalveger på Ånestad, opplyser Arne Meland, prosjekteringsleder i Statens vegvesen.

OPS-kontrakten skal de få på plass i løpet av året.

– Vi legger ut konkurransegrunnlag for OPS-kontrakt neste uke, så skal vi bruke resten av året på å få på plass avtale med OPS-selskap, sier Meland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.