Nå er det opp til Kommunal- og moderniseringsdepartementet å avgjøre om grunneier Børre Johnstad skal få bygge butikk. Med «ja» fra begge departementene har Tor André Johnsen (Frp) tro på at det kan åpnes for butikk på Ånestad.

– Dette er en utrolig lettelse. 1.000 kilo har lettet fra skuldrene mine. Nå har begge fatdepartementene frafalt innsigelsene sine og kommet med positive anbefalinger, sier Johnsen, som sammen med Gunnar Gundersen (H) har jobbet mye med Ånestad den siste tiden.

«Slik Samferdselsdepartementet vurderer det, bør (derfor) Løten kommunes plan om å legge til rette for detaljhandelsareal på 2.000 m2 kunne tillates», skriver departementet, som mener Statens vegvesens innsigelse ikke bør tas til følge.

Samferdselsdepartementet har merket seg at et enstemmig kommunestyre ønsker butikk på Ånestad.

«Ved ikke å tillate detaljhandel på Ånestad risikerer man at mye av dagligvarehandelen fra gjennomfartsbilistene blir foretatt utenfor Løten, med den konsekvens at handelsinntektene lokalt forringes», skriver departementet i sitt brev.

Nå går saken videre til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som har siste ord.

– Nå setter vi inn det aller siste støtet. Det vil overraske meg stort hvis Kommunal- og moderinseringsdepartementet går imot anbefalinger fra to av sine faglige departementer, sier Johnsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.