Retzius ved bedriftssenteret i Sparebanken Hedmark påpeker at han ikke kan gå inn i enkeltsaker, men sier det aller viktigste for banken er å forsikre seg om at det er de riktige folka som gis disposisjonsrett til kontoer tilhørende organisasjoner, lag og foreninger. I disse årsmøtetider sier han det aller viktigste er at korrekte opplysninger sendes inne til Brønnøysundregistrene. Samtidig er det slik at de ulike organisasjonene kan ha egne bestemmelser som er avtalt direkte med banken, for eksempel dersom et styre har bestemt at det er kasserer som har lov til å disponere kontoen.

– Det er knallviktig å oppdatere Brønnøysundregistrene. En del venter litt for lenge med å gjøre det, sier Retzius.

Sparebanken Hedmark har cirka 3.500 foreningskunder. For disse gjelder de samme reglene som for aksjeselskaper og andre bedriftskunder.

– Det er akkurat de samme reglene som gjelder for Aker Solution som for Speidergruppen Løvsprett. Kundene skal være helt trygge på at vi ikke gir noen anledning til å disponere penger de ikke skal ha tilgang til.

Bytte av disponenter foregår ofte over telefon og e-post til bankens bedriftssenter i Hamar, eller ved personlig oppmøte på et av bankens kontorer. Ved bedriftssenteret har de mange av disse sakene og derfor opparbeidet kompetanse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.