Han kunne endt som uføretrygdet i ung alder, Kjetil Fløtre fra Brumunddal. Etter åtte år i pakkeavdelingen hos Nortura spilte ikke kroppen lenger på lag. Et beinbrudd og en lang periode på krykker resulterte i vond rygg, etter hvert flere prolapser og sjukmelding et helt år.

Uføretrygd var ikke noe alternativ for familiefaren. Han ville jobbe. Men selv om han var storfornøyd med å være hos Nortura, ble han nødt til å tenke nytt. Derfor tok Nortura kontakt med arbeids- og inkluderingsbedriften Tepas personal i Elverum.

– Det var vanskelig å tenke på at jeg skulle slutte i Nortura. Der hadde jeg det så godt, sier Fløtre.

Tepas personal kartla interessene hans, fant ut at personal og HMS kunne være noe for ham, og Fløtre fikk komme til Løten kommune og teste ut arbeidsevnene sine som personalkonsulent.

FIKK TOPPKARAKTER

Resten er i grunnen en skikkelig solskinnshistorie: Fløtre hadde fagbrev, men han trengte mer utdanning. For å kunne studere ved høgskolen, måtte han ta opp igjen fem fag fra videregående først.

– Jeg kjente at det knøt seg i magen. Tanken på å skulle gå tilbake til videregående skremte meg skikkelig. Men jeg fikk delta i en voksenklasse på Elverum videregående skole, i tillegg til undervisning hos Tepas, forteller Fløtre, som med en god dose pågangsmot besto med glans.

Etter å ha sikret seg studiekompetanse, gikk han tre år på Høgskolen i Lillehammer og studerte organisasjon og ledelse. På bacheloroppgaven, som han skrev om sjukefravær og tilstedeværelse hos ansatte i Løten kommune, fikk han en feiende flott A – toppkarakter.

– Jeg er kjempefornøyd! Da jeg gikk på skolen, var jeg innom de fleste bokstavene i alfabetet. Ingen hadde trodd at jeg skulle gå på høgskole noen gang, ikke engang jeg selv. Men det gikk overraskende bra.

KOMMUNEN ÅPNET DØRENE

Vigdis Kjendlie, personal- og organisasjonsrådgiver i Løten kommune, har fungert som mentor for Fløtre i flere år nå. Hun har gitt gode råd, og innimellom holdt ham litt i ørene.

– Kjetil er en positiv kar med pågangsmot. Gjennom året har vi mange praksiskandidater ute i kommunen, men vi har aldri hatt det i HR og personal tidligere, sier Kjendlie, som slett ikke angrer på at Løten åpnet dørene for å gi brumunddølen en prøvesmak på et nytt yrke.

LETER ETTER JOBB

I vår var Fløtre ferdig utdannet, og det eneste som mangler nå, er jobb. 50 søknader er sendt til arbeidsgivere innenfor en times pendling fra Brumunddal, der han bor sammen med kone og en sønn på seks år, samt arbeidsgivere i Oslo. Han har vært på flere intervjuer, men med lite erfaring er utfordringen å få foten innenfor et sted.

– Dagene går med til å skrive søknader. Jeg har vært på jobbsøkerkurs hos Providor, og jeg kan ikke få fullrost det nok. For meg, som aldri i mitt liv har skrevet en søknad før, var det et kjempepluss.

FULGTE ANBEFALINGENE

Irene Stengrundet, avdelingsleder hos Tepas personal, er imponert over Fløtre. Tepas tar imot personer som av en eller annen grunn trenger å finne seg en annen jobb, og de kan også hjelpe bedrifter i situasjoner som kanskje virker litt fastlåste. Fløtre fulgte Tepas’ anbefalinger om å begynne på skolen igjen og skaffe seg utdanning. Det krever litt mot.

– Fra mye sykefraværet til bachelorgrad med toppkarakter – det er en solskinnshistorie, sier Stengrundet.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.