Mandag skrev HA om Roger Røed, engasjert løtensokning, som har kontaktet ordføreren i håp om å få på plass et tiggeforbud i Løten kommune.

Frp-leder Helle Jordbræk deler Røeds oppfatning av at tiggere utenfor butikkene gjør blant annet eldre utrygge.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) sier hun personlig synes det er et drastisk grep å forby tigging. Hun sier hun har inntrykk av at tiggingen utenfor enkelte butikker i Løten ikke blir sett på som noe stort problem.

KONTAKTET LENSMANNEN

Ordføreren er jevnlig i møter med lensmannen, men her har ikke tigging vært nevnt som noe problem.

– På bakgrunn av saken tok jeg kontakt med lensmannen. Jeg ville forsikre meg om at min forståelse av at dette ikke er noe problem i Løten, stemte, sier Lilleøkseth.

Lensmann Jam Kampenhøy sier til HA at han har fått én henvendelse angående tigging det siste året, ingen anmeldelser. Dette var i fjor sommer.

– Når lensmannen sier at han har fått én henvendelse, forteller det meg at dette ikke er viderebrakt til justismyndighetene som noe stort problem fra Løtens innbyggere, sier Lilleøkseth.

– Betyr det at du mener tiggingen i Løten er uproblematisk?

– Personlig har jeg ikke hatt problematiske opplevelser med dem. Men jeg har samtidig respekt for at enkelte kan føre det som problematisk, sier Lilleøkseth.

POLITIVEDTEKTENE REVIDERES

Lilleøkseth har skrevet brev til Røed for å svare på hans henvendelse. At Frp i Løten ønsker et forbud, er ingen overraskelse, det er i tråd med partiets politikk.

Dersom det skulle gjøres forbudt å tigge i Løten, er dette noe som må inn i politivedtektene. Disse skal revideres i løpet av inneværende kommunestyreperiode. Vedtektene skal opp til politisk behandling når saken er klar fra administrasjonen.

BER FOLK TA KONTAKT

Lensmann Kampenhøy er klar på at selv om han så langt bare har fått én enslig henvendelse vedrørende tigging i Løten, må folk ta kontakt hvis de som tigger, oppleves pågående.

– Hvis de oppleves som pågående og ubehagelige, må folk bare ta kontakt, sier Kampenhøy.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00