I løpet av våren skal politikerne i Løten behandle reguleringsplanen for skyteanlegget og bruken av det. Onsdag var formannskapet på befaring. På skytebana møtte de en rekke brukere av anlegget og blant andre jaktkonsulent Vidar Nilsen fra NJFF. Han kunne bekrefte at Løten anlegget, og særlig trap-delen på leirduebana, er blant de fineste i landet.

HER kan du lese hva Løten JFF sa til HA om saken.

– Skyteanlegget i Løten er viktig for Norges Jeger- og Fiskerforbund. Hedmark er det store jaktskytterfylket i Norge med flere tusen skyttere. Dette anlegget ligger veldig sentralt ut fra hvor kjernen av skytterne bor, sier Nilsen.

– VI HAR VÆRT BORTSKJEMT

Reguleringsplanen for anlegget har vært ute på høring. Det er ikke kommet innsigelser, men det er kommet en rekke ønsker fra lagene som bruker anlegget. Rundt 800 personer bruker anlegget jevnlig.

Den foreløpige planen inneholder tre skytefrie dager i uka (onsdag, fredag og søndag) og reduserte skytetider. Lagene som bruker anlegget, ber om å få skyte med støysvake kaliber på skytefrie dager og romsligere skytetider enn forslaget legger opp til.

– Vi har vært litt bortskjemt. Tidligere har vi brukt anlegget som vi har ønsket, sier leder i Løten JFF Ola Berntsen.

Han kunne forteller politikerne at den eneste regelen de egentlig hadde, var at det ikke skulle skytes før halv fem om ettermiddagen. Dette for å unngå at skogsarbeidere skulle bli skutt. Berntsen sier at skytterne nå uansett vil overholde det som blir bestemt.

HEIMEVERNET MÅ ØVE

Bakgrunnen for at arbeidet med reguleringsplanen for det over 100 år gamle anlegget kom i gang, er støyklager fra naboer gjennom flere år. Men etter dagens regelverk er det kun ett hus som ligger innenfor rød sone.

Anleggssjef Per Jarle Kristiansen i Det frivillige skyttervesen, Norges største skytterorganisasjon, kunne bekrefte at alle lagene aksepterer de skytefrie dagene, men at det er et ønske om å få skyte fra klokka 9 om morgenen istedenfor 12.

– Dette er blant annet for å tilrettelegge for øvelser for Heimevernet og politiet. Endringene vi ønsker, er levelige for naboene, slik vi ser det, sier Kristiansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.