I interpellasjon til kommunestyret gjorde Marte Larsen Tønseth (Sp) legedekningen i Løten til en sak. Hun pekte på at innbyggerne i dag har liten mulighet til å bytte lege, og spurte om kommunen igjen er der at de må opprette en ny hjemmel, som for to år siden.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth svarte Tønseth at dekningen i Løten i dag er under det Fylkesmannen angir som måltall for at innbyggerne skal ha reelle muligheter til å bytte lege, i henhold til rettigheter hjemlet i Fastlegeforskriften. På bakgrunn av dette har Lilleøkseth fått bekreftet at rådmannen vil vurdere å foreslå opprettelse av en ny legehjemmel i forbindelse med kommende budsjett- og økonomiplan.

Løten kommune har to legesentre med fire leger på hvert senter. Kommunen står i dag for driften av dem administrativt og økonomisk, dette inkluderer lønn og arbeidsgiveransvar for helsesekretærene - totalt på 6,8 årsverk.

Hvor mye det vil koste å opprette en ny legehjemmel er noe usikkert, men hjemmelen som ble opprettet i 2017 ble anslått å koste kommunen 200.000 kroner, i tillegg til utgifter knyttet til utvidelse av helsesekretærstilling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.