Det er Statens vegvesen som melder dette i en pressemelding onsdag.

HA har tidligere skrevet at det skal bli slutt på ristingen på E6 nord for Gardermoen

Nå varsler Statens vegvesen at arbeidet starter lørdag 18. mai.

Dette får en god del konsekvenser for trafikken - i flere måneder framover.

Det blir redusert framkommelighet på E6 mellom Jessheim Nord og Hauerseter fra 18. mai og ut oktober måned.

HER ER TIDSSKJEMAET

Arbeidene med å skifte ut betongdekket mellom Jessheim nord og Mogreina vil foregå i tre etapper:

1: Området ved Hauerseterkrysset.

2: Fra Jessheim nord til Hauerseterkrysset.

3: Fra Hauerseterkrysset til Mogreina.

Det er lagt opp til at de to første fasene gjennomføres i løpet av 2019, mens den tredje fasen mellom Hauerseterkrysset og Mogreina gjøres i den andre sommersesongen.

HELT STENGT I HELGA...

Entreprenørfirmaet PEAB er på oppdrag for Statens vegvesen klare til å starte forberedelsene med å skifte ut betongdekket i nordgående kjøreretning på E6 mellom Jessheim nord og Mogreina. I perioden hvor PEAB skal skifte ut betongdekket, vil trafikken i begge kjøreretninger på E6 gå som toveistrafikk i sørgående kjørebane.

For å gjøre nødvendige sikringstiltak, vil E6 mellom Jessheim nord og Mogreina være helst stengt for trafikk fra 18. mai klokken 01.00 til 20. mai senest klokken 05.30. I denne perioden vil det være skiltet omkjøring om fv. 454 mellom Jessheim nord og Mogreina. 

... OG DERETTER BLIR DET SLIK

PEAB skal være ferdig med å gjøre nødvendig sikringstiltak på E6 senest mandag 20. mai klokken 05.30. E6-trafikken vil da legges tilbake til E6, men trafikken i begge kjøreretninger vil da kjøre som toveistrafikk i den sørgående kjørebanen mellom Jessheim nord og litt nord for Hauerseterkrysset. Dette kjøremønsteret vil vare frem til 19. august når området ved Hauerseterkrysset etter planen skal være ferdig. 

Fra 19. august vil området med redusert fremkommelighet for E6 reduseres til strekningen mellom Jessheim nord og Mogreinakrysset. På denne strekningen vil E6-trafikken fortsette å kjøre toveistrafikk i den sørgående kjørebanen ut oktober måned. 

ETT KRYSS STENGES TIL 19. AUGUST

Fra 18. mai til 19. august vil også påkjøringsrampene i Hauerseterkrysset være stengt for trafikk. Det innebærer at trafikanter som til vanlig bruker dette krysset mellom E6 og lokalvegnettet, må benytte andre kryss.

For rampene i Hauerseterkrysset vil det være skiltet omkjøring om fv. 454 og Mogreinakrysset. 

PS: Årsaken til ristingen er at betongdekket som ble lagd til ny E6 i 1989 har sprukket opp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.