50-åringen fra Hamar ble først meldt savnet av familie 2. januar.

Men da hadde mannen vært borte siden lille julaften.

Se videointervju med politiet her.

Etter det HA får opplyst ble mannen trolig ikke meldt savnet før han hadde vært borte så lenge fordi de som kjenner ham er vant til at han kan være borte flere dager av gangen.

Så fort det var dagslys torsdag, satte politiet sammen med folk fra Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Sivilforsvaret og Røde Kors i gang med systematisk søk etter mannen i et relativt øde skogsområde langs Militærveien øst for Løten.

SPORENE SLUTTER DER

Politiet vet foreløpig ikke om de står overfor en kriminalsak, men holder muligheten åpen for det så vel som for andre ting.

Ved Militærveien i Løten ender nemlig alle spor etter Hamar-mannen.

En bil ble i jula funnet kjørt av vegen langs denne vegen. Politiet har en vitneobservasjon på en person i tilknytning til denne bilen, men der slutter sporene.

Bilen er tauet inn, og etterforskingsleder Bjørn Fredrik Monné ved Hamar politistasjon sier at politiet har gjort undersøkelser i bilen.

AVHØRER RUSMILJØ

HA er kjent med at politiet parallelt med letingen i Løten også jobber med etterforsking i narkotikamiljøet i Hamar.

Mannen som er borte er kjent for politiet fra tidligere.

Etter det HA er kjent med har politiet snakket med flere personer som kan ha kjennskap til eller tilknytning til mannen, uten at de ønsker å kommentere verken dette eller hva som eventuelt har kommet ut av det.

Politiet forsøker nå i størst mulig grad å kartlegge 50-åringens bevegelser.

Etterforskingsleder Monné sier at hamarpolitiet til nå ikke har funnet grunn til å be om taktisk bistand fra Kripos.

BER OM TIPS

Innsatsleder Frode Hjulstad ber alle som har ferdes i området Militærveien i Løten lille julaften, og som kan ha sett noe som er viktig for politiet, om å kontakte Hamar politistasjon.

Søket etter mannen ble avsluttet da det ble skumt like etter klokka 15 torsdag. Det er isete og vanskelige leteforhold i området.

Letingen vil bli tatt opp igjen fredag formiddag.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.