– Dette er så absolutt en fjær i hatten til oss. Det var vært et veldig stort og spennende oppdrag.

Det sier Anders Hansen-Øvre (38) – daglig leder i Waveit til HA.

Vi møter han i den nye terminalen. Der er Hansen-Øvre fra Hamar på hjemmebane. Han har nemlig vært prosjektleder for deler av det enorme IT-prosjektet til flyplassutvidelsen.

Firmaet Waveit AS er ikke helt nytt. Men siden hovedflyplassen – og den enorme utbyggingen som avsluttes i disse dager – er av stor lokal betydning så passer Waveit og selskapets meget spesielle flyplass-oppdrag inn i HA-serien Nye etableringer.

Mer om flyplassjobben senere.

Tre mann for tre år SIDEN

Hansen-Øvre eier 45 prosent av Waveit AS. Morten Fosdahl Stårvik (42) eier like mye. Eirik Skomakerstuen (48) eier de resterende 10 prosentene.

De tre IT-ekspertene fra Hamar hadde jobbet sammen en tid da de i 2013 bestemte seg for å starte for seg selv.

Siden den gang har firmaet økt til åtte ansatte og mangedoblet inntektene. I 2015 ble det driftsinntekter på 7,1 millioner kroner. Driftsresultat og resultat før skatt ble på nesten 800.000 kroner. Marginer på ti prosent er bedre enn de fleste AS og var i 2015 på snittet for bransjen.

Egenkapitalen er bygd opp til pene 36 prosent.

– Jo da, det har gått bra. Og veksten fortsatte i fjor, sier Hansen-Øvre til HA på Gardermoen.

Vil være din IT-avdeling

Waveit – les navnet som wave (bølge) og IT – er et ganske typisk IT-firma som drifter IT-systemene til noen titalls kunder i Innlandet. Selskapet har bygd opp sitt eget driftssenter med folk som følger opp kundenes datasystemer. De hjelper også enkeltbrukere som plages med utstyret.

Kundene er alt fra foretak med et par ansatte til firma med 250 medarbeidere.

Selskapets fokusområder er drift av IT-system, leveranser av så vel maskinvare som kompetanse i form av utleie av ansatte og design/problemløsning på gamle og nye IT-systemer.

Gardermo-jobben

Waveit ble forespurt om å delta i det store IT-prosjektet i det nye terminalbygget av en «partner» som var engasjert i prosjektet.

Hansen-Øvre har jobbet full tid som byggeleder IT på Gardermoen i to år. Jobben har kort sagt gått ut på å knytte sammen de over 10.000 IT-punktene i det nye terminalbygget med det gamle.

For eksempel skal selvbetjente bagasjedroppunkt «snakke» med innsjekkingsautomater og bagasjebånd andre steder.

Kontraktsansvar på blant annet trådløst nett til tusenvis av passasjerer inngikk i arbeidet.

– Mye av jobben har vært koordinering og prosjektledelse. Når det trådløse nettet er helt ferdig midt i februar er vårt oppdrag her avsluttet, sier Hansen-Øvre og legger til:

– Det må ha gått ganske bra siden vi har fått et omtrent tilsvarende, men dog mindre, oppdrag med prosjektledelse på IT når flyplassen i Bergen nå utvides.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.