Hamar kommune skal snart vedta en ny kommuneplan for perioden 2018 til 2030. Assisterende rådmann Terje Halvorsen forteller at en utsettelse av dobbeltsporet ikke betyr at kommunen må ta noen forbehold i planen.

– Det er beslutningen om hvor traseen skal gå gjennom Hamar, som er kritisk for oss i forhold til å gå videre med planlegging av byen. Vi har to traseer som ligger under utredning, og som båndlegger arealer i øst og vest, sier Halvorsen.

VIKTIG MED SPOR FORBI HAMAR

Han forteller at det også er viktig for byutviklingen i Hamar å få bygget dobbeltsporet videre nordover. Det vil bli vanskelig å utvikle områdene som ligger inntil det som blir traseen, før anleggsperioden er over.

– Det har ingen betydning for planleggingen, men for gjennomføring, så har det en betydning, sier Halvorsen.

Som en del av de pågående utredningene, jobbes det nå med å kartlegge hvordan byen kan utvikles, henholdsvis med dobbeltspor i øst eller dobbeltspor i vest.

– Det er en del av oppdraget som Bane Nor har fått ifra departementet i forbindelse med tilleggsutredningene. Vi skal se på byutvikling og byutviklingspotensial ved begge alternativene, sier Halvorsen.

SKREMMER INVESTORER?

Han tror også at potensielle investorer og utbyggere kan bli skremt, hvis det ikke foreligger konkrete planer og en klar pengesekk for utbygging av dobbeltsporet nordover.

– Før det er bevilget penger, vil det alltid være en viss usikkerhet i forhold til utbygging, og med usikkerhet er det desto vanskeligere å få investorer til Hamar. Det vet vi, fastslår Halvorsen.

VIL AT FOLK SKAL FÅ SVAR

Hamar-politiker Stig Vaagan (V) mener også det er viktig å få et trasévalg, slik at innbyggere som nå bor i båndlagte områder får vite om huset skal rives eller om de kan fortsette å bo der de bor.

– Det aller viktigste er at folk vet hvilken framtid de har. Det er også viktig å få dobbeltsporet videre til Brumunddal, sier Vaagan, og legger til:

– Derfor bør vi diskutere om det snarlig er mulig å få en prinsippavgjørelse om trasé, uavhengig om det blir forsinkelser for dobbeltsporet eller ikke, mener Venstre-politikeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.