I september 2016 ble en familiefar fra Brumunddal dømt til ni måneders fengsel etter at politiet stoppet han med 47 gram med noe av den reneste og sterkeste kokain som er beslaglagt i Norge noensinne.

Politiet mener stoffet skulle ut i markedet på Hedmarken, og det var nok til et hundretall doser.

I tingretten fortalte mannen at stoffet var til eget bruk. Og at han ikke trodde han hadde kjøpt så mye.

«Tiltaltes forklaring i retten har etter rettens syn så liten troverdighet og hans forklaring er så usannsynlig at den ikke kan tillegges vekt ved bevisvurderingen» skrev en usedvanlig klar og enstemmig domstol, og tok i bruk fengselsstraff.

ENDRER STRAFFEN

Brumunddølen anket straffutmålingen til Eidsivating lagmannsrett.

De har endret straffen til 267 timers samfunnsstraff.

Lagmannsretten har i bunn og grunn lagt vekt på alt det formildende som tingretten mente man kunne se bort fra i denne saken. De har konkludert med at mannen nå har brutt med sitt tidligere miljø, og at hans familiesituasjon gjør at en slik samfunnsstraff som skal gjennomføres i løpet av ni måneder er mer riktig enn fengsel.

SALGSKANAL

Politiet la i retten i fjor ikke skjul på at de mener de tok en stor salgskanal for kokain på Hedmarken da de stoppet brumunddølen i det de kaller en trafikkontroll på E6 i Brumunddal ved 21-tiden onsdag 9. september i 2015.

En sentral narkotikaetterforsker i politiet sa fra vitneboksen at de hadde mottatt informasjon i lengre tid om at brumunddølen solgte narkotika i området.

Brumunddølens forsvarer mente dette var spekulative og udokumenterte påstander. Brumunddølen er ikke tidligere tatt for dette.

SVÆRT STERKT

Kokainen brumunddølen ble tatt med, var så sterk at den lå tre ganger over snittet for kokain som Kripos analyserer i Norge. Politiet mener den fint kunne blandes ned til rundt 100 gram kokain og fortsatt være sterkere enn snittet, noe som gjør at mannen ble domfelt for grov narkotikaforbrytelse.

Lagmannsretten skriver i sin dom at normal fengselsstraff ville vært rundt ett år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.