Det var klokken 18 onsdag ettermiddag at et tog på vei fra Drammen til Lillehammer fikk en kontaktledning med 16.000 volt i frontruta ved Stange.

Obs! Dovrebanen mellom Tangen og Hamar er i skrivende stund stengt. Estimert tid for løsning er 25.04 kl. 08:00, skriver Bane Nor i en trafikkmelding onsdag kveld.

TOGET FIKK KONTAKTLEDNING I FRONTRUTA

– Det er en kontaktledning som hadde falt ned før Stange stasjon. Da toget kom fikk det kontaktledningen i frontruta. Toget stanset 150 meter sør for Stange stasjon, sier pressekontakt Marianne Henriksen i Bane Nor til Hamar Arbeiderblad.

– Alt er vel med lokfører, sier Henriksen, og legger til at det heller ikke meldt om andre personskader.

– Fagfolk fra BaneNor må sikre seg om at det er trygt å gå ut av toget. Det kan ta litt tid. Men passasjerene slipper å vente på Bane Nors revisjonsvogn, som er på vei for å reparere den ødelagte kontaktledningen.

– GOD STEMNING PÅ TOGET

En av passasjerene HA har kontakt med forteller at det var godt stemning på toget, til tross for ulykken.

– De har åpnet dørene, så vi får litt frisk luft. Det er en veldig kul konduktør som holder stemninga oppe, sier hun til Hamar Arbeiderblad klokken 18.30. 

MåTTE sikre stedet før evakuering

– Det jobbes med å sikre området før vi kan evakuere de drøyt 200 passasjerene, sier Nina Schage, pressevakt i Vy, like før klokken 19.

En snau halvtime senere fikk passasjerene forlate toget.

– Vi har nå akkurat kommet oss ut. Det står haugevis av folk og venter på buss. Det var skikkelig kronglete tog å komme seg ut av. Håper det ikke var rullestolbrukere på toget, sier en av passasjerene til HA.

– BESTILT ALT AV TAXIER OG BUSSER

– Vi har bestilt alt av taxier og busser i området. Det vil dessverre ta litt tid, da vi sliter med å få tak i nok busser. Det kan fort ta to-tre timer før alle passasjerene er på vei videre, sier Schage. Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00