Det var klokken 18 onsdag ettermiddag at et tog på vei fra Drammen til Lillehammer fikk en kontaktledning med 16.000 volt i frontruta ved Stange.

Obs! Dovrebanen mellom Tangen og Hamar er i skrivende stund stengt. Estimert tid for løsning er 25.04 kl. 08:00, skriver Bane Nor i en trafikkmelding onsdag kveld.

TOGET FIKK KONTAKTLEDNING I FRONTRUTA

– Det er en kontaktledning som hadde falt ned før Stange stasjon. Da toget kom fikk det kontaktledningen i frontruta. Toget stanset 150 meter sør for Stange stasjon, sier pressekontakt Marianne Henriksen i Bane Nor til Hamar Arbeiderblad.

– Alt er vel med lokfører, sier Henriksen, og legger til at det heller ikke meldt om andre personskader.

– Fagfolk fra BaneNor må sikre seg om at det er trygt å gå ut av toget. Det kan ta litt tid. Men passasjerene slipper å vente på Bane Nors revisjonsvogn, som er på vei for å reparere den ødelagte kontaktledningen.

– GOD STEMNING PÅ TOGET

En av passasjerene HA har kontakt med forteller at det var godt stemning på toget, til tross for ulykken.

– De har åpnet dørene, så vi får litt frisk luft. Det er en veldig kul konduktør som holder stemninga oppe, sier hun til Hamar Arbeiderblad klokken 18.30. 

MåTTE sikre stedet før evakuering

– Det jobbes med å sikre området før vi kan evakuere de drøyt 200 passasjerene, sier Nina Schage, pressevakt i Vy, like før klokken 19.

En snau halvtime senere fikk passasjerene forlate toget.

– Vi har nå akkurat kommet oss ut. Det står haugevis av folk og venter på buss. Det var skikkelig kronglete tog å komme seg ut av. Håper det ikke var rullestolbrukere på toget, sier en av passasjerene til HA.

– BESTILT ALT AV TAXIER OG BUSSER

– Vi har bestilt alt av taxier og busser i området. Det vil dessverre ta litt tid, da vi sliter med å få tak i nok busser. Det kan fort ta to-tre timer før alle passasjerene er på vei videre, sier Schage. Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.