i.

Torsdag ble det klart at Bane Nor etter flere år med brevskriving, innsigelser og møtevirksomhet har gitt utbygger Børre Johnstad klarsignal til å etablere 17 leiligheter i meieriet. Johnstad var uvanlig ordknapp da HA snakket med ham torsdag, men etter å ha lest rapporten kan Johnstad fredag fortelle at Bane Nors ankepunkt knyttet til elektromagnetiske felt nå er nullet ut.

– Noen punkter er opprettholdt, men dette er enkle ting vi etterkommer, sier Johnstad.

Nå søker han kommunen om igangsettingstillatelse. Når denne er på plass, kan utbyggeren sette i gang arbeidet.

– Vi skulle fått «ja» tidligere, så vi kunne brukt det gode været. Det er ikke noe hyggelig å drive med en gammel teglsteinsbygning i snø og kulde. Vi må se hvor langt det drar seg mot jul, sier Johnstad, som ikke har noen nærmere oppstartsdato.

I første omgang skal tegningene for hvordan bygningen blir innvendig gjennom en finpuss.

Johnstad roser stortingsrepresentant Tor André Johnsen for hans engasjement i saken.

– Han jobber for det distriktet han er valgt for – det skal han ha stor ære for. Uten pågangsviljen hans hadde vi ikke kommet i mål med dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.