Det betyr at spillerne får sko, klær og utstyr for en viss sum. Summen avhenger av hvor mye man har forhandlet seg fram til i sin individuelle kontrakt.

Solbakken signerte en treårsavtale med Adidas i fjor, mens Bolkan Nordli skrev under for fire år.

Les også: Mangler fremdeles hovedsponsor: - Har ført til noen søvnløse netter.

Kan vokse

I retur krever utstyrsgiganten at ungguttene bruker det tilsendte utstyret, og fronter Adidas-merkevaren i media og sosiale medier.

- Det er fantastisk å være ambassadør for en av verdens største merkevarer. Virkelig en fjær i hatten for meg og Markus, sier Bolkan Nordli.

- Selvsagt er det stas å være ambassadør for en så stor merkevare. Det er veldig moro, sier Solbakken.

Les også: Dokken tror HamKam-Mendy blir ligaens beste spiss.

De ønsker ikke røpe hvilke konkrete summer som en involvert, men beskriver sine avtaler som «veldig gode».

- Det er en veldig god avtale i utgangspunktet, men man har i tillegg en del bonuser dersom man oppnår diverse ting, sier Solbakken.

- Du kan si at avtalen vokser i takt med at man tar nye steg som spiller. Etter hvert kan avtalene bli veldig, veldig bra, sier Bolkan Nordli.

Les også: Kan sikre HamKam en halv million.

Store profiler

Etter det HA-sporten forstår, får ikke de to HamKam-spillerne penger rett i lomma fra Adidas foreløpig. Dette vil dog endre seg dersom de skulle gå til klubber utenfor Norge.

- Avtalene vil i hvert fall bli adskillig annerledes, sier Solbakken.

HA-sporten har forsøkt å komme i kontakt med Jack Sundell, «player manager» i Adidas, uten å lykkes.

I januar signerte landslagsprofilen Sander Berge (Genk) en rekordavtale med Adidas, som ifølge VG har en totalramme på flere titalls millioner kroner. I tillegg har Joshua King (Bournemouth) og de Nordiske landslagsstjernene Kasper Dolberg (Ajax) og Alexander Isak (Borussia Dortmund) avtaler med utstyrsleverandøren. 

Les også: Han blir ny HamKam-kaptein: - En stor ære.

Stolt klubb

Markedssjef i HamKam, Mehran Amundsen-Ansari, er stolt av at klubben har spillere som er interessante for en så stor utstyrsleverandør.

- For oss som klubb er det veldig artig. At vi får fram spillere som er populære hos det som er en enorm internasjonal merkevare, kan vi være stolte av, sier Amundsen-Ansari.

Søndag spiller HamKam treningskamp mot Tromsdalen klokken 13.00. Den kan du selvsagt følge på h-a.no

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.