Jeg var i ferd med å bli alle lørdags-ekstrahjelpers skrekk og verste mareritt. For jeg orker ikke flere kundeklubber! Jeg orker ikke å handle for over 500 kroner og få et gavekort som jeg ikke kan bruke før neste gang jeg skal ha noe, jeg tror ikke jeg kommer til å vinne noen tur til New York, og jeg betaler heller fem kroner mer for stearinlysene enn å få 80 e-poster i uka fra jernvarekjeden.

Jeg hang med en stund. Lot meg lokke inn av 25 prosent på første kjøp, hver femte tannkrem gratis og søndagssalg i nettbutikken. Men nå er det nok. Det er lenge siden jeg mistet oversikten over hvilke klubber jeg er medlem av, og hvilke butikkansatte som har fått gleden av å møte meg som kunden fra H …

Om vikaren bak disken var interessert i å høre mitt syn på kundeklubber er vel heller tvilsomt. Men det var hun som spurte … Og da fikk hun også vite at poenget med kundeklubb blir borte når alle har hver sin klubb, og at det ikke er en pølsebod i hele det lange landet vårt som ikke har en klubb du kan bli medlem av. Med varierende utbytte. Fra én prosent kjøpeutbytte til hundre prosent stappfull e-postkasse. Og jeg vet at det ikke er verre enn å ramse opp telefonnummeret mitt i kassa, så er jeg registrert, MEN JEG ORKER IKKE LIKEVEL.

Selvfølgelig får jeg dårlig samvittighet av å snakke til uskyldige mennesker med Caps Lock på. Så av hensyn til alle lørdagsvikarer og andre butikkansatte som slett ikke kan noe for det, bestemte jeg meg for å prøve en ny taktikk. Nå har jeg lært meg en ny måte å svare «nei» på når de spør: «er du medlem?» Det er en måte som gjør at neste spørsmål:«vil du bli medlem?» ikke kommer.

Det er fortsatt et stykke unna hyggelig, men langt mer skånsomt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.