HA er på plass i Hamar tinghus og oppdaterer direkte fra dag tre av rettssaken mot drapstiltalte Svein Jemtland.

Her er våre oppdateringer fra eldstesønnens to første forklaringer til politiet:

15:39: Opptaket er over og retten er hevet. Vi fortsetter vår live-dekning torsdag morgen klokken ni.

15:38: Gutten sier han har holdt seg unna avisenes dekning av saken. Han sier at han likevel fikk øye på en avisframside på en bensinstasjon. Her så han et bilde av mora med tittelen "Janne var en varm person." Gutten sier han blir informert om saken av familiemedlemmer.

15:38: Samtalen fortsetter. Kvinnen ønsker å vite hva gutten tenker om å bli avhørt av politiet senere. Gutten svarer bekreftende. Han blir oppfordret til å skrive ned eventuelle detaljer han kommer på i mellomtiden. Gutten nikker og nyser - og unnskylder seg umiddelbart.

15:36: På opptaket ser vi nå at gutten begynner å bli sliten. Politikvinnen tilbyr ham en pause med mat og drikke. Gutten takker høflig ja før begge går ut.

15:33: Samtidig sitter faren Svein Jemtland i rettssal 9 og følger nøye med på det som blir vist på storskjermene. Han kikker seg rundt og viser ingen spesielle følelser. Han er fortsatt kledd i samme gråblå blazer som tidligere i rettssaken. Underveis noterer han med en kulepenn og kikker i papirene på bordet.

15:30: Sønnen framstår fortsatt rolig og kontrollert i avhørsrommet. Han har en god og jevn dialog med kvinnen som stiller spørsmålene. Samtalen flyter. Begge venter høflig på tur mens den andre snakker.

15:27: - Jeg følte at mamma var død. Det var trist og vondt. Jeg gråt alene før jeg gikk ned. Da jeg hørte snøskuffa ble jeg enda mer nysgjerrig og begynte å grine mer. Jeg trodde pappa begravde mamma.

15:25: Kvinnen i avhørsrommet ber gutten utdype hva han mente med at faren var "litt aggressiv" da de to møttes i trappa natt til 29. desember. Gutten sier faren var hard og skarp i stemmen.

15:22: Sønnen blir bedt om å utdype hva som skjedde da familien fikk være med til MC-klubben faren var medlem av i Vallset.

- Vi var med to ganger i løpet av fire eller fem måneder. Vi kjente en god del av dem som var der. Pappa bygde hytte der.

- Hendte det at noen fra MC-klubben var hjemme hos dere?

- Ja. Alle, egentlig. Ingen har vært på besøk etter at mamma ble borte. Jeg vet ikke om pappa har besøkt dem etter at mamma ble borte. Jeg tror ikke det.

15:18: Sønnen bekrefter at foreldrene i 2017 "kranglet som bare det", og at de snakket om skilsmisse. Også på tidligere tidspunkt skal foreldrene ha pratet om skilsmisse slik at sønnene fikk det med seg.

15:16: Vi minner om at rettssaken i går ble utsatt i nesten et døgn fordi Svein Jemtlands forsvarere ønsket at barnas avhør skulle vises bak lukkede dører. Lagmannsretten avviste anken, og bestemte at offentligheten skulle få innsyn i det høyst dramatiske innholdet vi nå får presentert.

15:11: Gutten gjentar at han ikke hadde noe kjennskap til våpenet som ble brukt i basketaket på gårdsplassen. Han beskriver nok en gang faren som "litt småaggressiv" og at han "så litt morsk ut".

15:10: Eldstesønnen sier han fortalte lillebroren om nattens hendelser da broren kom hjem sent 29. desember. Lillebroren skal da ha blitt veldig nysgjerrig og begynt å gråte.

15:09: Dagen etter skal faren ha sagt at sønnen ikke skulle vekke mora, angivelig fordi hun var trøtt og sliten. Sønnen gikk likevel inn på soverommet - uten å finne mora. Sønnen spurte igjen etter mora, og fikk til svar at hun var på trening.

15:06: Gutten sier at mora skrek "slipp meg", og at lyden samtidig flyttet seg gjennom huset. Deretter sier sønnen han hørte utgangsdøra og at foreldrene snakket sammen ute, etterfulgt av et smell og lyden av snøskuffa. Sønnen sendte ganske umiddelbart den bekymrede tekstmeldingen til mora - "Mamma?" - for å finne ut hva som hadde skjedd.

15:05: Sønnen gjentar opplysningene om at Janne skrek "slipp meg, slipp meg", etterfulgt av hendelsen i trappa hvor den ene eller begge foreldrene ramlet ned trinnene og "kræsjet rett inn i veggen". - Jeg tror det var mest begge to, sier han.

15:02: Politikvinnen roser gutten for å ha forklart seg så grundig, men blir samtidig bedt om å bidra til å lage en rekkefølge - en tidslinje - som viser hva som skjedde på hvilket tidspunkt. Det starter med at taxien kom hjem rundt klokken to natt til 29. desember.

Sønnen sier han lå i senga og så på YouTube på telefonen. Etter en halvtime skal foreldrene ha gått opp og lagt seg på deres eget soverom. Sønnen sier dette var uvanlig, da foreldrene ikke skal ha sovet i samme seng på "ganske lenge".

- Pappa ville, men ikke mamma. Fordi han var altfor full. Det sa pappa til meg, sier sønnen i avhøret.

14:59: Gutten sier han er spent på hvordan det skal gå hvis faren havner i fengsel.

- Jeg lurer på om jeg kommer til å bli straffet for at pappa har drept mamma og er i fengsel.

- Det går ikke ut over deg. Han er voksen og må stå for det HAN har gjort. Du er en ungdom og må stå for det DU har gjort. Du har ikke gjort noe galt, du har bare snakket med oss i politiet. Du skal bare slappe helt av, beroliger kvinnen i avhørsrommet.

Tenåringsgutten nikker og virker å akseptere denne forklaringen.

14:56: Sønnen forklarer at det faren hadde sagt 29. desember ikke lenger ga mening etter at sønnen fikk vite denne nye informasjonen.

14:54: - Pappa er skyldig, sier sønnen.

- Jeg fikk høre at pappa kastet mamma i Glomma. Det var da alt ga mye mer mening. Det var kanskje derfor han fortalte om blodspor og sa at jeg måtte være sikker.

14:53: Gutten beskriver hvordan onkelen forklarte at Svein Jemtland hadde blitt mer aggressiv da politiet skulle ransake huset.

14:50: Sønnen sier han ikke vet noe om våpenet som ble brukt, eller hvor dette skal ha blitt oppbevart.

14:45: Kvinnen på opptaket spør nå hvordan sønnen opplevde at faren ble pågrepet. Sønnen gir dette svaret:

- Han satt i bilen før vi skulle på nyttårsball. Det var den dagen pappa ble arrestert. Vi hadde akkurat kjøpt sånne klær man skal ha på ball, og jeg husker pappa satt i bilen og ga meg en klem og sa han kanskje ikke kom tilbake igjen, og at han gjerne ville ha en klem før han dro. "Du må være sikker på at du så mamma", sa han til slutt, men jeg var ikke sikker, og jeg sa jeg ikke kunne lyve til politiet. "Tror du jeg ville ha drept mora deres?", sa han. Jeg begynte å grine og fikk veldig dårlig samvittighet. Jeg hørte jo det som skjedde. "Men det var ikke det som skjedde". Til politiet skulle jeg si at jeg hadde sett mamma ligge i senga den kvelden.

14:43: - Hva har du tenkt i etterkant da mamma ikke dukket opp igjen?

- Ingenting som jeg kommer på nå. Vi har hatt det tøft. Det var vondt. Pappa greide ikke å lage mat, han gren hele tiden. Han spurte oss hele tiden om det gikk bra med oss. Det var litt plagsomt, egentlig.

14:40: - Kranglet de ofte, spør kvinnen i avhørsrommet.

- Nei, men...eller jo. Det kunne være sånn én gang i løpet av to måneder. Eller tre måneder, eller noe sånt. De kranglet, men ikke ofte. Mamma kunne på en måte "disse" pappa fordi han mener han alltid har rett. Mamma mener også at hun har rett, og da blir det ofte krangel.

14:36: "Dette kan være den siste jula vi er sammen", skal faren ha sagt flere ganger i jula 2017. "Det er best at dere oppfører dere og prøver å gjøre det beste ut av det", skal faren ha sagt videre. Dette gjorde sønnen opprørt og forvirret, som han forklarer i avhøret.

14:35: På spørsmål om familien hadde våpen hjemme, svarer sønnen at han tror de hadde ei luftbørse. Samtidig nevner han at faren har jobbet lenge i militæret, og at det var vanlig å se våpen i oppveksten. Sønnen sier han skal ha sett våpen også i forbindelse med farens medlemskap i en MC-klubb. Sønnen beskriver et automatvåpen av type M4 og et større våpen han beskriver som en "bazooka" eller noe som lignet.

14:32: Kvinnen i avhøret spør:

- Hva trodde du smellet var for noe?

- At pappa hadde skutt mamma med en pistol eller noe. Jeg hørte skuffa etterpå og trodde han hadde begravd henne.

14:32: Sønnen sier at han har fortalt ganske mye til onkelen - Jannes bror - og til lillebroren, men at han ikke har fortalt dem like mye som nå i denne samtalen på Barnehuset.

14:29: Opptaket fortsetter på storskjermene i retten. Også den andre samtalen med sønnen varte i rundt halvannen time, og det gjenstår fortsatt en time.

14:25: Denne andre samtalen på Barnehuset ble gjennomført 16. januar, bare tre dager etter at Janne Jemtland ble funnet i Glomma. Eldstesønnen framstår likevel meget sterk og klar. Med rolig stemme gir han et detaljert innblikk i tiden etter 29. desember. Han husker mye, men gir også tydelig uttrykk de gangene han ikke vet eller husker.

14:14: Det er usedvanlig sterkt å høre sønnen fortelle så rolig og detaljert om samtalene med faren i tiden etter skuddet. Det er nå pause til 14:25.

14:09: Faren skal ha sagt "du vil vel ikke miste meg også?", sier sønnen i avhør. Han bekrefter samtidig at faren skal ha instruert ham om å lyve til politiet for å unngå fengsel. Faren skal ha instruert sønnen om at Janne hadde blødd neseblod etter en skitur.

14:08: - Jeg forsto egentlig ingenting, men måtte jo stole på ham. Han er jo faren min.

14:06: Sønnen forteller at faren ble hissig da han fant ut at eldstesønnen hadde fortalt lillebroren om den makabre teorien. "Tror du virkelig at jeg har drept henne?", skal faren ha respondert med.

14:05: Tenåringen forteller nå om kraftig lys fra traktoren på gårdsplassen natt til 29. desember. Han antok at det var faren som kjørte rundt, men var ikke sikker. Det skal vært "vanlig" lys i kombinasjon med blinkende oransje lys. - Jeg ble litt blind og fikk vondt i øynene, men klarte å sove videre.

14:03: Eldstesønnen sier han senere fortalte lillebroren om lydene han hørte i og utenfor huset den aktuelle natten. "Det kan hende pappa har drept mamma", sa storebroren. Han forteller at han måtte fortelle om opplevelsene til noen han stolte på, og det ble lillebroren.

14:00: I denne andre samtalen på Barnehuset kommer sønnen med en langt mer detaljert beskrivelse av det som skjedde natt til 29. desember. Det er musestille i salen mens tenåringen forteller sin historie.

13:57: Sønnen sier mora ropte "slipp meg, slipp meg!" natt til 29. desember, og at en eller begge foreldrene ramlet ned trappa.

- Jeg hører mamma skrike sånn ordentlig høyt. Nesten som om hun fikk en kniv inni seg, det var en ordentlig stygg lyd. Det gjorde vondt i sjela mi. Jeg begynte å lure på hva som skjedde. hørte jeg "slipp meg!" en gang til. Utgangsdøra åpnet seg, jeg hørte de pratet sammen ute.  hørte jeg et digert smell og alt ble stille. Jeg ble redd og begynte å grine fordi jeg trodde mamma hadde blitt drept. Jeg visste ikke om jeg skulle ringe politiet. Jeg måtte prøve å finne ut hva det var, så jeg tok på meg klær så fort jeg kunne. Da kom pappa flyvende opp trappa, ganske fort og hissig. Han sa jeg måtte gå på rommet mitt. Han var litt aggressiv, da. Han gikk ned igjen.

13:54: Sønnen forteller nå om en samtale med onkelen - Jannes bror. "Synes du ikke pappa har oppført seg merkelig i det siste?", skal onkelen ha sagt.

13:53: Avhøreren opplyser at faren Svein Jemtland sitter i varetekt, og spør om det er greit for sønnen å forklare seg. Gutten svarer ja. Gutten sier han har flere opplysninger han vil gi politiet.

13:51: Sønnen snakker nå med en annen kvinne enn han gjorde under den første samtalen 2. januar.

13:50: Rettssaken fortsetter med det andre videoopptaket av eldstesønnen, som ble gjort på Barnehuset i Hamar 16. januar, det vil si fire dager etter at Svein Jemtland ble pågrepet og siktet for drap - og tre dager etter at Janne Jemtland ble funnet død i Glomma.

13:49: Politiets avhører er nå i ferd med å avslutte den første samtalen med sønnen. Hun roser gutten for å ha forklart seg åpent og detaljert før opptaket avsluttes.

13:48: Døra til foreldrenes soverom skal ha vært lukket på morgenen 29. desember. Ifølge sønnen skal faren ha sagt at mora sov og ikke skulle forstyrres. Sønnen kikket likevel inn på soverommet og oppdaget klærne på gulvet.

13:46: Politikvinnen stiller spørsmål om gutten hørte at mora gikk og la seg natt til 29. desember. Gutten svarer at han ikke vet det sikkert. Formiddagen etter skal det fortsatt ha vært rotete på foreldrenes soverom, noe som fikk sønnen til å reagere. Mora Janne skal vanligvis ha vært veldig opptatt av å holde det ryddig, men nå lå det klær på gulvet.

13:42: - Jeg er veldig redd for at mamma er skadet, sier gutten.

- Vi prøver å gjøre mest mulig for å hjelpe til, beroliger politikvinnen før de to omsider tar en pause i samtalen.

13:40: Sønnen sier det ble litt vanskeligere å være på skolen etter hvert som flere medelever fikk vite om forsvinningen.

13:38: Tenåringen forteller at faren ble mer og mer stressa og sur etter hvert som dagene gikk.

13:36: "Mamma kommer snart tilbake. For alltid". Dette skal Svein Jemtland ha sagt til sønnen i dagene etter forsvinningen.

13:31: - Jeg tenker at mamma er på ferie. At hun ikke er borte, men at hun er på en "mammaferie", sier sønnen. Han sier han tenkte at mora kunne være død, men at den ubehagelige tanken gjorde at han ikke fikk sove. Sønnen sier faren gråt mye etter forsvinningen, og at han framsto mer og mer knust.

13:30: Gutten sier han var veldig redd for å risikere å se foreldrene skadet. Enten en av dem, eller begge. Han forteller om mareritt etter at han så faren ble skadet og skrike høyt i forbindelse med en ulykke i Frankrike i oppveksten.

13:28: Sønnen utdyper den hissige krangelen mellom foreldrene - etter å ha hørt mora skrike høyt. Gutten beskriver mora som den mest hissige og høylytte parten.

13:27: Retten er satt. Vi fortsetter. Det gjenstår rundt 20 minutter av sønnens første forklaring.

13:15: Det er nå pause i ti minutter.

13:13: Sønnen forteller at alle bilene var hjemme på gårdsplassen, og at Janne derfor må ha forlatt huset til fots. Sønnen sier han hadde fått opplysninger om at mora skal ha hatt på seg ytterklær og gått mot Brumunddal. Han forteller at mobiltelefonen hennes skal ha blitt registrert i Brumunddal sentrum, og at dette var det siste noen hadde hørt fra henne. Faren skal ha fått vite dette etter å ha vært på politistasjonen i Hamar.

13:12: Vi minner om at dette avhøret med eldstesønnen ble gjennomført 2. januar 2018. På dette tidspunktet hadde Janne Jemtland nettopp fått status som savnet. Ingen var siktet i saken.

13:11: - Det ligner ikke mamma i det hele tatt, sier han i avhøret. Gutten beskriver mora som en hjemmekjær person som trivdes i huset. Sønnen skjønner derfor ikke hvorfor hun "bare skulle ha dratt".

13:10: Gutten sier han vil ha mammaen sin hjem igjen. Politikvinnen sier at de selvsagt skal hjelpe til med det. Sønnen kan ikke huske at mora skal ha forsvunnet tidligere.

13:08: Gutten forteller nå om meldingen han sendte til mora den natten. "Mamma?" sto det. Han fikk ikke noe svar. "Mamma kan du være så snill og komme hjem?", skal det ha stått i en annen melding han sendte en dag eller to senere.

13:06: Sønnen sier han vurderte å ringe legevakten eller ambulansen på natten da han hørte mora skrike, men at han ikke husket nummeret. Dessuten stolte sønnen på at faren ville ha ringt dersom noen trengte hjelp.

13:04: Gutten forteller at mora hadde begynt å trene igjen, og at det derfor virket troverdig at hun var på trening den dagen - slik faren hevdet. Det skal ha vært vanlig at mora dro på trening tidlig på morgenen. Sønnen beskriver faren som "småhissig" denne formiddagen.

13:02: Sønnen sier faren sov på sofaen i stua denne natten. Dette skal ha vært ganske vanlig hjemme i Ellevsætervegen. Sønnen tror faren våknet før ham på formiddagen 29. desember.

13:01: Gutten sier han følte seg tryggere igjen etter at han møtte faren nede i huset. Faren skal da ha sagt at mora lå og sov, og sønnen sier han ble noe beroliget av dette. 

13:01: Gutten la seg i senga, og sier han fortsatt var forundret over det som hadde skjedd. Han sier han ikke klarte å tenke så mye der og da.

12:59: Sønnen sier han etter hvert gikk opp i andre etasje igjen, men husker ikke om døra inn til foreldrenes soverom da var lukket. Han tror kanskje at døra han ha blitt lukket. Han sier han ikke hørte lyder fra mora etter at han forlot senga. Nede i første etasje skal alt ha sett normalt ut.

12:56: På spørsmål fra faren om hvorfor han fortsatt var våken, svarte sønnen at han hadde fått mareritt etter å ha sett en skummel film tidligere på kvelden. Sønnen innrømmer i avhøret at han løy til faren om at han hadde våknet av mareritt. Sønnen sier han løy fordi han var redd for å få straff for å være våken så sent.

12:53: Sønnen sier han sto opp igjen, og at han nok en gang prøvde å finne ut hva som hadde skjedd. På dette tidspunktet tok gutten med seg en sjokolade han fant på rommet og gikk ned på kjøkkenet for å legge den fra seg. Sønnen beskriver farens oppførsel og framtoning som "ganske normal", men at faren hadde vondt i beinet han hadde skadet tre-fire måneder før. Sønnen beskriver at faren haltet mer enn vanlig denne natten.

12:50: Sønnen sier han møtte faren i trappa. "Hva var det som skjedde?", spurte gutten - uten å få noe tydelig svar. Sønnen beskriver faren som litt våt ansiktet, og at det virket naturlig at han kom fra dusjen. Sønnen sier han ble enda mer skeptisk da faren var "overraskende kjapp" med å få ham til sengs.

12:46: Gutten bekrefter at han lå i sin egen seng da han hørte noen skrape trappa utenfor huset. Det hadde snødd ganske mye, men gutten reagerte likevel på snømåking midt på natten. Han sier han sto opp og kledde på seg rundt fem minutter senere. Da skal han ha kikket inn på foreldrenes soverom hvor den ene dyna lå på gulvet. Gutten er veldig usikker på om noen lå i senga. Taklyset skal ha vært på og døren åpen.

12:45: Gutten tror det må ha vært faren som måket snø. Han er usikker på om mora ville ha gjort noe slikt midt på natten. Han forteller også at noen brukte dusjen, men at han ikke vet hvem av foreldrene det var.

12:43: Sønnen tegner en veldig detaljert skisse. Politikvinnen følger med og lytter til forklaringen.

12:39: Etter smellet hørte sønnen at noen var ute og måket snø. Han tegner nok en gang en skisse av eiendommen for å vise hvor det skjedde.

12:37: Sønnen sier han lurte på hvor smellet kom fra, og at han sto opp for å finne årsaken. På spørsmål om hvor smellet kom fra, svarer han at det er veldig vanskelig å anslå. Han er likevel sikker på at smellet ikke kom fra innsiden av huset, siden lyden da ville ha vært mye høyere.

12:35: Sønnen beskriver nå det korte smellet han hørte. Han sier det hørtes ut som fyrverkeri eller at noen skjøt med ei børse. Han sier han hadde begge vinduene på soverommet åpne, og at han derfor hørte et "ordentlig stort smell". Han sier det kan ha vært naboene, som ofte skal ha skutt opp mye fyrverkeri i forbindelse med nyttår.

12:35: Sønnen gikk ut fra soverommet og møtte faren som skal ha kommet haltende opp trappa. Faren skal ha sagt at Janne hadde lagt seg på foreldrenes soverom.

12:34: Gutten sier at han ble veldig redd, og at han gjemte hodet i puta og begynte å gråte.

12:32: Sønnen sier foreldrene snakket sammen etter episoden i trappa, og at de var "ordentlig sinte" på hverandre. Sønnen beskriver samtalen som "hard og røff". Han bekrefter at de snakket høyt og med et hissig tonefall.

12:31: Morgenen etter skal faren ha forklart at det var han som "tryna ned trappa". Sønnen sier han også hørte mora skrike, men husker ikke alle detaljene.

12:29: 14-åringen forteller at faren hadde knust det ene beinet i en skiulykke en stund i forkant, og at faren derfor slet med å gå. Han mener at dette kan ha vært årsaken til at faren ramlet ned trappa. Han sier han hørte et skrik, og ble veldig redd for at noen hadde skadet seg. Han sier i avhør at han tror faren likevel bare hadde pådratt seg et blåmerke i fallet.

12:28: Sønnen var 13 år da avhøret ble gjort i januar. I ettertid har han fylt 14 år.

12:25: Sønnen har nå brukt flere minutter på å tegne huset og eiendommen for å vise hvor han befant seg da foreldrene kom hjem i taxi. Gutten virker trygg og forklarer seg rolig. Stemningen mellom politikvinnen og gutten er god - de smiler og ler vennlig når det oppstår små misforståelser. Gutten beklager at han ikke er så flink til å tegne, men politikvinnen smiler og beroliger ham med at det er helt i orden.

12:19: Midt på dagen 29. desember spurte sønnen nok en gang etter mora. Han gjentar at faren svarte at hun var på trening. Dette skal ha vært ved 13-tiden 29. desember.

12:17: Han sier moras dyne lå på gulvet på foreldrenes soverom. Han ble derfor usikker på om hun faktisk lå der. Han sier klokken på tidspunktet kan ha vært "to eller nesten halv tre". Faren skal da ha sagt at sønnen ikke måtte vekke mora som lå og sov.

12:16: Sønnen sier han fant en sjokolade på soverommet sitt, og at han brukte sjokoladen som unnskyldning for å prøve å gå ned i underetasjen og legge den der. Han sier han møtte faren, som skal ha spurt om han hadde pusset tennene.

12:16: Politiets avhører stiller nå flere spørsmål for å få sønnen til å utdype informasjonen han har gitt så langt.

12:14: Sønnen bekrefter at han hørte noen ramle ned hele trappa den aktuelle natten.

12:10: Avhøret ble gjennomført 2. januar, altså ti dager før Svein Jemtland ble siktet i saken. På dette tidspunktet har Janne Jemtland status som savnet.

12:08: Sønnen sier at faren samme natt fortalte at mora hadde lagt seg til å sove. Først dagen etter ble sønnen urolig. Faren skal da ha forklart at mora var på trening. "Mamma kommer snart hjem", skal faren ha prøvd å berolige sønnen.

12:05: Gutten forteller nå om da foreldrene kom hjem i taxi ved 01:45-tiden natt til 29. desember. Han sier han hørte et brak, som skal ha vært faren som ramlet i trappa. Han sier han hørte krangling før faren datt ned trappa. Mora skal ha skreket, og gutten sier han ble frustrert og redd fordi han lurte på om noen hadde skadet seg. Han sier han hørte et stort smell. Han lurte på hva lyden var, så han tok på seg klærne og ville gå gikk ned. Da var faren på vei opp for å legge sønnen.

12:02: Gutten forteller om handleturen til Obs på Rudshøgda og til Brumunddal sentrum 28. desember.

11:59: Avhøret ble gjort 2. januar i år. Gutten er nå i gang med sin forklaring av det som skjedde fra og med morgenen 28. desember 2017.

11:56: Avhøret finner sted på et lite rom med hvite vegger. De to personene sitter på hver sin stol med et rundt bord mellom dem. Politibetjenten minner gutten om plikten til å snakke sant. De snakker nå om forskjellen på sannhet og løgn, at man ikke skal finne på eller legge til noe som ikke har skjedd, og at man ikke skal unnlate å gi opplysninger.

11:54: Avhøret starter med en prat om guttens oppvekst og interesser. Han forteller blant annet om opplevelser fra da familien bodde i Afrika. Stemningen mellom gutten og politibetjenten er løs og ledig. Foreløpig snakker de to om lette og hyggelige temaer for å bygge tillit.

11:51: Retten er nå klar til å spille av det første barneavhøret på video. Opptaket varer i rundt en time og 45 minutter. Personen som avhøres på opptaket er Jemtland-parets eldste sønn. Han avhøres av en kvinnelig politibetjent i sivilt.

11:48: Dommeren har tatt plass og retten er satt. Lagmannsretten har opprettholdt tingrettens beslutning om åpne dører under vitneforklaringene til barna. På et senere tidspunkt må retten gjøre en ny vurdering rundt åpne og lukkede dører når barnevernansatte skal forklare seg. Her blir de ansattes taushetsplikt avgjørende.

11:43: Partene har begynt å ta plass i salen. Om noen minutter vil dommer Trond Christoffersen informere om lagmannsrettens beslutning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.