14:25: Da er også Svein Jemtlands lillebror ferdig i vitneboksen. Rettssaken fortsetter mandag klokken 09:00. HA kommer da tilbake med live-dekning og siste nytt.

14:17: Lillebroren sier han hadde besøk av Svein Jemtland på dagen 29. desember. Det skal ha vært snakk om et kort besøk på mellom fem og ti minutter.

- Han virket å være i greit humør. Overfor oss i hvert fall. Det er helt normalt at han stikker innom, så jeg tenkte ikke noe mer på det.

- Ble Janne nevnt, spør aktor.

- Ikke helt sikker.

- Nevnte han at han skulle møte noen?

- Nei.

- Kom han flere ganger?

- Ja, han var borte og kom tilbake en tur. Han hadde lagt igjen telefonen på kjøkkenbordet. Han kom også igjen med en henger han hadde lånt.

14:15: Svein Jemtlands storebror er ferdig i vitneboksen. Nå forklarer lillebroren seg.

- Vi har kjent hverandre støtt. Han har alltid vært grei mot meg. Vi har hatt et tett forhold, han er hjulpet meg mye. Jeg kjente også Janne godt. Hun var snill. Grei.

- Hvordan var forholdet mellom dem, spør aktor.

- Det var greit, det. Hun var glad i Svein.

14:05: - Hvordan vil du beskrive dynamikken mellom Janne og Svein, spør forsvarer Christian Flemmen Johansen.

- Janne var hissig og kunne skjelle ut. Svein var mer rolig og orket ikke bråk.

- Har du konkrete episoder?

Broren forteller om en episode i Frankrike hvor det skal ha oppstått en krangel mellom Svein og Janne. Det endte med at Janne ble rasende, forsvant og ble borte den natten. - Hun kom tilbake dagen etter, sier vitnet.

- Janne hadde et aggresjonsproblem. Hun var våpenkyndig. Jeg husker jeg møtte Janne en gang. Hun hadde prøvd å gi medisiner til katta for at den skulle dø, men at det ikke hadde gått. Da vi kom ut på terrassen lå hagla klar. Da skjøt hun katta. Det var ikke noe problem, jeg så at hun hadde behandlet våpen tidligere, sier broren.

14:03: Broren sier han ikke var kjent med at Svein Jemtland og familien hadde en pistol i huset i Ellevsætervegen.

14:01: - Hvordan oppfattet du NN (eldstesønnen) etter avhøret, spør aktor Iris Storås.

- Han var stresset både før og etter. Det var vel hele situasjonen som gjorde det. Min rolle var å støtte ham. Jeg skulle være med inn hvis det var behov for det.

- Snakket du med Svein om det, spør aktor.

- Ikke som jeg husker. Han ble godt ivaretatt der (på Barnehuset).

14:00: Broren sier at også parets to sønner framsto som tydelig stresset fordi de ikke visste hvor mora var. De to ungguttene skal ha vært litt hissige på hverandre.

13:56: Nyttårsaften skal Svein ha ringt storebroren for å fortelle at han var i politiavhør. Janne var borte og meldt savnet.

- Han ville sikkert at jeg skulle hjelpe til. Reise opp og se etter gutta. Jeg reiste opp og var der hver dag omtrent. Situasjonen var fortvilet etter hvert som Janne ikke kom til rette.

- Snakket du med Svein? Hvordan oppfattet du ham, spør aktor.

- Både rolig, men også stressa. Han var jo bekymra.

- Snakket han med deg om hvor Janne kunne være?

- Nei.

- Snakket han med deg om hva som kunne ha skjedd med henne?

- Nei, ikke direkte.

13:54: Broren sier han ikke la merke til noe spesielt da han møtte Svein Jemtland på dagen 29. desember.

- Han driver og parkerer traktoren etter å ha ryddet snø, sier broren.

- Har du kontakt med Svein utover dagen, spurte aktor.

- Jeg sender en melding til Janne i fire-fem-tiden på ettermiddagen. Svein hadde lagt igjen en mobiltelefon hos sin (andre) bror.

13:53: Broren sier han aldri hørte snakk om at Svein og Janne Jemtland pratet om skilsmisse. Han sier han først hørte rykter om dette i ettertid - etter at Svein Jemtland ble pågrepet.

13:50: Svein Jemtlands eldre bror forklarer seg nå i vitneboksen. Han beskriver broren som rolig og avbalansert - og en snill far. Han sier Svein Jemtland reagerte på Janne Jemtlands temperament på en rolig måte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00