Et flertall med 25 mot 15 sørger for å lande den omstridte bassengsaken onsdag.

Før det hadde Arne Ingvar Dobloug (Sp) prøvd å få saken utsatt. Det fikk ikke flere enn 16 stemmer.

KOSTER EN HALV MILLIARD

Kritikken har haglet for at leieavtalen vil påføre Ringsaker kommune leiekostnader på 500 millioner kroner de neste 30 årene.

Mindretallet mener det er mulig å spare 75 millioner kroner i året ved å bygge selv.

-Sp kan ikke være med på et slikt prosjekt når vi ikke eier noe selv. Vi stemmer mot hele prosjektet, sier Odd-Amund Lundberg (Sp).

Et knapt flertall i kommunestyret sier likevel ja til leie av Arthur Buchardts svømmehall.

-  Vi har fått noen til å ta risikoen med å bygge det for oss, kommenterer Odd-Hermann Roel Børke (H).

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) understreker at det er viktig at kommunen ikke trener å ta lånebelastning selv.

-Vi slipper også risikoen, sier Ihle Steen.

POLITISK HELOMVENDING

Det komiske i kommunestyrets debatt onsdag er at flere rødgrønne representanter snakket varmt for et offentlig private samarbeid (OPS), mens enkelte Høyre- og Frp-representanter brukte nettopp OPS som argument mot Bucardt-avtalen.

-Det er snudd på hodet når jeg går inn for en OPS-avtale mens representanter fra Høyre og Frp sier nei, sier Bernt Torp (Ap).

Svetlana Johnsen (Frp) forklarte sitt nei til OPS-samarbeidet med at hun ikke var trygg på all informasjon som var lagt fram i saken.

Varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) minnet også kommunestyret fikk kritikk for ikke å søke samarbeid med private aktører da bassenget i Moelv ble vedtatt.

-Derfor sa vi den gang at vi skulle prøve det i Brumunddal, understreker Borgedal.

FÅR TO BASSENG

Svømmehallen i Mjøstårnet skal stå ferdig i 2019. Hallen vil ha to basseng på 25 meter.

Det ene bassenget vil også være et terapibasseng.

Ringsaker kommune skal disponere svømmehallen hele døgnet. Det primære med hallen er å gi svømmeundervisning til elever i søndre Ringsaker.

Hallen vil være åpen for folk flest mandag, onsdag, fredag og lørdag. Billettprisen er satt til 30 kroner. Prisen er lav for at kommunen skal kunne få momskompensasjon på prosjektet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.