Fylkesvegadministrasjonen skal overføres til Innlandet fylkeskommune 1. januar 2020 fra Statens vegvesen. Innlandet fylkeskommune har beregnet et behov på 195 årsverk for å ivareta oppgavene som vegeier for nærmere 7.000 kilometer fylkesveg.

Da statsbudsjettet for 2020 ble lagt fram mandag, inneholdt det ingen avklaring om hvordan denne overføringen skal finansieres. Samferdselsdepartementet skal innen 10. november legge fram et tilleggsnummer til statsbudsjettet, som tar for seg overføringen.

- Dette er totalt uansvarlig. Vi skal rigge en ny organisasjon og ta på oss nye oppgaver uten at det er avklart hva de økonomiske rammene blir. Om knappe 6 uker skal administrasjonen legge frem et forslag til et realistisk og saldert budsjett for politisk behandling i det nye fylkestinget. Det er en helt uholdbar situasjon, sier Hagen i en pressemelding.

Det som tidligere har blitt kommunisert fra regjeringen er at fylkeskommunen skal få penger basert på antallet ansatte som blir med over fra Statens vegvesen til fylkeskommunene.

- Vi har hele tiden sagt at dette er uholdbar løsning. Pengene må følge oppgavene og ikke basere seg på hvem som har lyst til å jobbe i det nye Innlandet. At vi nå heller ikke har fått en avklaring på de økonomiske rammene er hårreisende. Regjeringen gjør oss ikke i stand til å planlegge overtakelsen av oppgavene på en god og økonomisk forsvarlig måte, uttrykker fylkesrådsleder i Hedmark Per-Gunnar Sveen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.