En lang rettsmaraton i Borgarting lagmannsrett i Oslo kommer til sin slutt denne uka. Juryen, eller lagretten, på 12 personer skal trekke seg tilbake for å svare ja eller nei på om Hamar-mannen – som i fjor ble dømt til 18 års forvaring av Sør-Østerdal tingrett – faktisk er mannen som tente på huset til sorenskriveren natt til 22. juli 2013.

– MÅ SVARE JA

Statsadvokat og tidligere politimester i Hedmark Tormod Bakke var ikke i tvil etter sin oppsummering tirsdag formiddag. De 12 jurymedlemmene i Borgarting lagmannsrett har fått utdelt et skriv med 16 spørsmål om skyld i saken som de skal svare ja eller nei på. Hovedspørsmålet i dette skriftet er om den tiltalte Hamar-mannen er skyldig i å ha forsøkt å drepe Svor med å tenne på huset.

– Det er min oppfatning etter 80 vitner og en omfattende bevisførsel at det må svares ja på skyldspørsmålet, sa Bakke.

– INGEN TEKNISKE BEVIS

Advokat Thomas Randby, som er forsvarer for Hamar-mannen, startet like før klokka 13 tirsdag med sin prosedyre.

– Det finnes ingen tekniske bevis som knyttet han til åstedet på brannatten, sier Randby.

Han er svært kritisk til politiets etterforsking, og sier at forsvarerne på eget initiativ har måttet drive etterforsking. Advokat Randby mener politiet i altfor stor grad har låst seg til at den tiltalte Hamar-mannen er gjerningsmannen. Han mener at det ikke engang er ført helt sikre bevis for at brannen faktisk er påsatt.

Advokat Randby avsluttet sin flere timer lange prosedyre med å be juryen om å svare nei på de skjebnesvangre skyldspørsmålene i dag.

DRAMA

Etter at lagmannsrettens lagmann har holdt det som kaller en rettsbelæring for juryen onsdag morgen, så starter et nervepirrende drama. Da blir juryen (lagretten) låst inne på et rom i lagmannsretten og der blir de til de har svart ja eller nei på skyldspørsmålet. Det er ingen som med sikkerhet kan si om dette svaret kommer allerede onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.