Disse to tingene henger tett sammen. Framtida tilhører ungdom, og ungdom som bryr seg om klima og miljø må bli hørt på i alle saker som angår oss og vår framtid. Dette er det dessverre få som forstår seg på, og dette er også grunnen til at jeg er engasjert i Natur og Ungdom.

Her kan du lese det første leserinnlegget til Markus Refsdal som startet det hele.

 Da jeg ble valgt som lokallagsleder i Hamar i august 2017, hadde ikke lokallagsmedlemmene mine et ønske om å fortsette å fronte togsaken. Grunnen til dette var at de følte det var en tapt kamp der ingen var interesserte i å høre på oss, og fordi de hadde blitt møtt med så mye usaklige kommentarer og hets.

Akkurat der og da forsto jeg ikke helt hvorfor de ikke en gang var interessert i å fortsette å prøve, men etter å ha sett Nåelleraldri sin reaksjon på meningsutvekslingen og oppslagene som har vært de siste dagene forstår jeg det godt.

Les innlegget som leder i Nåelleraldri, Joakim Solhaug skrev her.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her er den første posten fra Nå eller aldri på Facebook.

- Flere tar offerrollen

Måten Nåelleraldri velger å fronte denne saken på er både utrolig umoden, samtidig som den viser hele poenget mitt godt. For det første valgte de på torsdag og legge ut et innlegg på Facebook med flere bilder av meg med mitt navn under der de klart stiller seg i en offerrolle, ber sine medlemmer om å puste med magen og påstår at det er et mindretall som prøver å ødelegge denne debatten, og at dette "mindretallet" alltid kaster den første steinen og ikke ønsker å verne om det gode lokalmiljøet vi lever i.

De får det til å fremstå som om jeg har gått til direkte angrep på Nåelleraldri og at de har blitt anklaget for å bedrive drapstrusler. Nåelleraldri bruker masse penger på å sponse sine Facebookinnlegg og når derfor ut til mange. De velger også å bruke penger på å sponse dette overnevnte innlegget. For meg er det ubehagelig og det føles som om de har startet en slags kampanje mot meg for å henge meg ut i offentligheten. Leser du kommentarfeltet under dette innlegget, ser du også hvordan flere tar offerrollen og anklager Natur og Ungdom for diverse.

 Artikkelen fortsetter under bildet.

Nåelleraldri valgte å legge ut et sladdet bilde av Markus Refsdal i sin andre post.

Bedre ble det ikke da de fredag valgte å publisere nok et innlegg. Her velger de å sladde bildet av meg og mitt navn slik at jeg «ikke skal kunne identifiseres», noe som blir svært ironisk i og med at de dagen i forveien nærmest la ut et album med bilder av meg med mitt navn under.

Her klarer de både å uttrykke at jeg ikke er kompetent nok til å mene noe om "et svært kontroversielt og sensitivt tema" fordi jeg er under 18 år, samtidig som de tar offerrollen i enda større grad og er klart provoserte over at noen gir dem litt motbør.

- Et direkte angrep mot meg

I sitt svarinnlegg som ble publisert i HA samme dag, gir de uttrykk for at jeg har gjort det vanskelig for dem å nyte juletiden samtidig som de angriper både sjefsredaktør i HA og alle som har vist meg støtte.

Jeg føler dette er et direkte angrep mot meg. Det er en uvant situasjon for meg som 16 år å gå inn i juletiden med så mye målrettet negativ omtale om meg fra en såpass mektig og pengesterk gruppe.

Jeg har ikke anklaget Nåelleraldri for noe som helst, hverken i leserbrev eller intervjuer. Allikevel har de klart å identifisere hele problemet jeg har prøvd å belyse ved å reagere på en slik uhederlig måte.

 Det er synd at Nåelleraldri, og andre med de presterer å la hele poenget gå seg hus forbi.  Jeg håper at dere «middelaldrende menn på over 35 år», eller hvem dere nå er, som har gått så hardt ut i disse dager finner fred i julen og kommer på bedre tanker til hvordan dere kan fronte denne saken. Hamar og Omegn Natur og Ungdom er i hvert fall klare for en god dialog om natur- og miljøhensyn i togsaken når dere er det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.