Hedmarken tingrett dømte like før jul den ene søsteren, en kvinne i 40-årene, til fengsel i 18 dager for drapstrusler. Hun har også hatt besøksforbud mot søsteren og mannen, som hun er dømt for å ha brutt. Det er en lengre og meget bitter konflikt mellom de to som har ført til hatske tekstmeldinger.

Så hatske at politiet grep inn, og retten kom fram til at det var straffbart.

FIRE ÅR

I nærmere fire år har de to søstrene ligget i konflikt. I retten har de to kvinnene gitt helt forskjellige versjoner av hva konflikten bunner i, men ifølge tingrettens dom skal i alle fall mannen til søsteren som drapstruslene har rammet, være et tema dem imellom. Det er han den domfelte søsteren ved flere anledninger har uttrykt at hun ønsker død og begravet.

«Hvis jeg hadde visst d hjalp så hadde j gladelig drept N.N. og sittet 15 år I fengsel for å redde deg. Med d hadde ikke garantert at du ikke fant en ny psycho».

Dette er, som synes av det typiske SMS-språket, et ordrett sitat fra en av flere meldinger som kvinnen nå er dømt for å ha sendt til søsteren.

«FORSVINNE ELLER DØ»

Søsteren forklarte i retten at SMS-ene ikke er reelle drapstrusler. Hun sier hun ikke har hatt planer om å drepe søsterens mann, selv om hun gjentatte ganger har skrevet dette.

Domstolen konkluderer slik:

«SMSene har like fullt et innhold som vanskelig kan forstås på annen måte enn som utsagn om at tiltalte kan tenke seg å drepe N.N. Slik retten leser SMSene, gir de uttrykk for mer enn bare et generelt ønske om at N.N. skal forsvinne eller dø.»

DØMT FØR

Søsteren som nå er dømt for drapstrusler, er tidligere domfelt for vold mot offentlig tjenestemann, noe domstolen har lagt en viss vekt på.

«Etter rettens syn er det helt uten betydning at tiltalte selv mener at hun aldri mente å sette truslene ut i livet» skriver domstolen.

«Etter rettens vurdering ligger truslene som tiltalte skal straffes for, i det helt nederste sjiktet av hva utgangspunktet om ubetinget fengsel er ment å ramme. Retten viser til at det dreier seg om trusler fra en søster til en annen som følge av en langvarig, følelsesladet konflikt.»

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.