– Det var et laveterskelløp vi satte i gang for første gang i fjor. Det var ment for å få med mannen i gata ut og løpe med hunden sin, så det er jo veldig synd, det er dette vi brenner litt for, sier medarrangør Lena Boysen Hillestad. Det var hun som meldte om kanselleringen på Facebook mandag.

Løpet skulle arrangeres gjennom Hedmark Hundekjørekrets i Ankerskogen på søndag 15. september. Hillestad er håpeful på at flere kommende løp ikke avlyses.

– Det arrangeres NM rundt 10. oktober I Elverum, og dersom det skulle blitt avlyst ville det vært tragisk. Det er uttak til VM senere i år, sier hun. Det er ingen barmarksløp i Hamar den kommende tiden.

LES OGSÅ: Ryktene om hundesykdommen florerer: – Folk vil bare hjelpe

– Det er jo veldig skummelt. Vi trener som vanlig, men ikke med andre. Vi tar forhåndsregler, og slipper hundene bare løse hjemme, og får de raskt tilbake i bilen når vi har vært ute. Vi aner jo ikke hva det er, sier hun.

Hillestad forteller at familiens hunder, til sammen 24, er godt vaksinerte.

– Vi er jo borti mye, og jeg vil tro vi sikkert er ganske smitteutsatt da vi ofte er på steder med mange hunder. Men jeg både tror og håper at det kanskje har hjulpet litt med å bygge opp resistans i immunforsvaret, forteller hun, og legger til at hun synes veldig synd på de som er rammet av den mystiske hundesykdommen.

Veterinærinstituttet undersøker om sykdommen skyldes en kraftigere enn normalt sesongsykdom. Siden tirsdag er fem nye hunder blitt syke. Totalt 26 hunder har dødd med blodig diaré den siste tiden. I åtte av ti obduserte hunder er det funnet bakteriene Providencia alcalifaciens og Clostridium ferfringens, men det er fremdeles uvisst om disse er sykdomsårsakene.

LES OGSÅ: Enda en død hund på Hedmarken – eiere bes om å følge Mattilsynets råd

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.