Innlandets største musikktalent per nå er herved kåret: i går kveld ble Hannah Veslemøy Narvesen tildelt Toneprisen i Hamar kulturhus.

– Det er helt uvirkelig, tusen tusen takk. Man kan klare hva man vil hvis man bestemmer seg for det, sa vinneren til NRK.

VANT FORDI HUN VAR LEKEN

Narvesen er opprinnelig fra Kristiansand, men ble nominert fordi hun det siste året har gått på Toneheim Folkehøgskole på Ridabu.

Prisvinneren får 50. 000 kroner, og hun ble også overøst med gratulasjoner og blomster fra venner, familie, kjente og ukjente.

Før den unge jenta begynte med trommer, spilte hun fiolin, gitar og piano. En lokal trommeslager på Sørlandet var inspirasjonen til å begynne med slagverk i stedet. 

Jurymedlem Ole Edvard Antonsen skrøt av nivået på årets nominerte, og mente prisvinneren klarte å slippe seg løs.

– Hannah stakk av med seieren blant annet fordi hun klarte å leke. Det så virkelig ut som hun koste seg, sa Antonsen til NRK.

Nå skal trommeslageren fra Sørlandet satse for fullt på musikken, og skal gå videre med slagverk og utøvende jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole, skriver NRK.

TONEPRISEN

Toneprisen deles ut hvert andre år, og er en konkurranse for unge musikere i Hedmark og Oppland, i alderen 16 til 23 år.

I 2015 vant sangeren Mari Midtli fra Sel.

Prisen er et samarbeid mellom Toneheim Folkehøgskole, Eidsiva Energi og NRK i Hedmark og Oppland.

Årets jury besto av Ole Edvard Antonsen, Ingrid Olava og Vegar Vårdal.

De andre nominerte til årets pris var:

Fredrik Segelstad (21) fra Lillehammer, gitar og vokal.

Espen Langseth Folkestad (22) fra Lillehammer, gitar og vokal.

Oskar Hermann (21) fra Brøttum i Ringsaker, Tuba.

Eir Vatn Strøm (20) fra Oslo, Folkesang.

Fabrice Bligoud Vestad (19) fra Hamar, klassisk klaver.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.