Hamar Høyre avholdt torsdag sitt nominasjonsmøte, hvor kandidatene fra nummer to og nedover ble valgt. Ordførerkandidat Knut Fangberget ble valgt allerede i mai.

Nominasjonsmøtet fulgte nominasjonskomiteens innstilling om navn og rekkefølge på kandidater. Møtet fulgte også anbefalingen fra komiteen om å kumulere de tre øverste kandidatene. Det betyr at Knut Fangberget (1), Jane Meyer (2) og Magnus Østeraas (3) er kumulerte.

– Dette er en god og variert liste som representerer både nytt og gammelt. I Knut og Jane har vi kontinuitet, og Magnus Østeraas er den nye stjernen på den politiske himmelen i Hamar. Han har fått en høy plassering til å være et ubeskrevet blad, men han har vist stort engasjement for å fremme Hamars interesser, sa nominasjonskomiteens leder Michael Oreld ved åpningen av torsdagens møte.

Hockeyspiller på 3. plass

Østeraas er et nytt navn i Hamar-politikken. Han spilte i mange år på toppnivå for Storhamar hockey. Han er utdannet elektriker, og jobber som brannkonstabel i Hedmarken brannvesen. Han er gift, og trebarnsfar.

– Hva ønsker du, som nykommer i Hamar-politikken, å bidra med?

– En viktig sak er økonomi. For å kunne investere mer i barn, ungdom og eldre må kommunen ha et overskudd til det. Og jeg vil at Hamar skal fortsette å vokse og utvikle seg til en god og attraktiv by for alle å bo i, sier Østeraas.

LES OGSÅ: Nykommere i Høyre-toppen

Stange-politiker på 4. plass

Også Nina Jendal, nå partiets 4.-kandidat, er ny i Hamar-politikken. Jendal jobber til daglig som dyrlege ved Stange dyreklinikk, og har sittet i kommunestyret i Stange i 3 år for Høyre.

– Helse og omsorg ligger faget mitt nært. Nærings- og byutvikling står også høyt, og miljø. Og jeg vil jobbe for et godt arbeidsmiljø, som inkluderer ungdom, sier Jendal.

Vil øke gruppen

Hamar Høyre har en ambisjon om å få inn 7–8 representanter i kommunestyret (mot fem i nåværende kommunestyre), og to i formannskapet, som de hadde i perioden 2011–2015.

– Vi må få høyre-velgere til å stemme på Høyre også i år, sier 1.-kandidat Knut Fangberget om valgkampen som nå starter.

– Det er viktig at vi fortsetter å bidra til en stødig kommuneøkonomi. Også blir sykehus-saken og jernbanesaken viktig. Når vi blir kvitt jernbanen kan vi skape Hamars fjordby, sier Fangberget, som sier partiet står samlet om å jobbe for den østlige jernbanetraséen. 

LES OGSÅ: De under 60 år vil ha bane i øst

Grobergshaugen ny leder

Under møtet annonserte Hamar Høyres leder, Ann Margit Dobloug Mengshoel, offisielt sin avgang, begrunnet i hennes nye jobb som HR-sjef i Sykehuset Innlandet.

– Det var lettere med min tidligere jobb i Helse Sør-Øst, men nå kommer jeg til å jobbe direkte opp mot kommunene i Innlandet, og det er viktig for meg å sortere rollene riktig. Det handler om integritet og respekt for de andre på arbeidsplassen, sier Mengshoel.

Per Gunnar Grosberghaugen ble valgt til Hamar Høyres nye leder.

Hamar Høyres liste:

Hamar Høyre skal ferdigstille programmet i løpet av januar.

Her er hele lista (de tre øverste plassene er kumulerte):

1. Knut Fangberget

2. Jane Meyer

3. Magnus Østeraas

4. Nina Jendal

5. Tor Skraastad

6. Maren Helberg

7. Jørgen Heier

8. Jøran Folstad

9. Tonje Hansen Fjellum

10. Dag Schartum-Hansen

11. Brede Sørum

12. Sigrid Narmo

13. Simen Amundsen

14. Kenneth Dybdahl

15. Katrine Kleven

16. Hans Christian Hustad

17. Christian Solemsli Kleppe

18. Lisette Engh

19. Britt Dobloug

20. Per Gunnar Grosberghaugen

21. Fredrik Wictorsen

22. Hilda Marie Narud

23. Edward Glorud Sveen

24. Anette Morken Paulsen

25. Riita Helgestad

26. Kenneth Tilley

27. Alf Bjørge Aschim

28. Erling Elsebutangen

29. Arve Solhaug

30. Jens Levi Moldstad

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00