I en pressemelding mandag morgen skriver Innlandet SV at de har styrket sin posisjon i partiet på helgas landsmøte, da Hilde Mari Bjørke ble direktevalgt som representant i SVs landsstyre.

Fylkeslaget er nå representert med tre delegater i landsstyret.

– Jeg takker for tilliten og gleder meg til å fortsette i landsstyret, nå som direktevalgt medlem. SV har en kraftig medlemsvekst og mange nye folk som skal inn i kommunestyrer og fylkesting. Nå gleder jeg meg til å ta kampen mot de økende ulikhetene sammen med disse, uttaler Bjørke i pressemeldingen.

Innlandet SV får nå tre landsstyrerepresentanter og blir derfor også sterkere representert.

– Den muligheten skal vi bruke til å løfte Innlandet og alle de mulighetene som ligger i vårt fylke. Det er hos oss muligheten for det grønne skiftet ligger. Vi har allerede naturressursene, vi har folkene og vi har tilgangen på arbeidskraft og gode utdanningsinstitusjoner. Det er på Innlandets fortrinn vi skal bygge hverdager for framtida. Med SV ved rattet skal vi sørge for at barn og unge som har vært i klimastreik ikke møter ord, men klimahandling, sier Bjørke.

Bjørnar Tollan Jordet, Innlandet SVs førstekandidat til høstens fylkestingsvalg, har følgende å si om den yngre partikollegaen:

– Vi er stolte av Hilde Mari, og mener landsmøtet gjorde et meget godt valg. Hilde Mari er brennende opptatt av å bekjempe de urettferdige ulikhetene i Innlandet – og i utlandet, og hun evner å løfte blikket for å se de viktige sakene. Hun har representert Innlandet i landsstyret i en periode, og vi er sikre på at hun nå vil representere resten av organisasjonen på en like eksemplarisk måte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00