"Mjøssykehuset Biri fire minutter fra Mjøsbrua"

Det var overskriften på en pressemelding fra Gjøvik kommune onsdag formiddag.

Kommunen skriver at sykehustomta (se flyfoto) ligger fire minutter fra Mjøsbrua:

"Gjøvik kommune tilbyr en stor og attraktiv sykehustomt på Biri. Rett ved Mjøssykehuset Biri er det store arealer til knoppskyting for private og offentlige virksomheter," skriver kommunen.

Gjøvik-ordfører Bjørn Iddberg sier det slik:

- Dette er ei god tomt som Gjøvik kommune disponerer. Mjøssykehuset på Biri vil ligge i hjertet av Innlandet – for pasienter og ansatt. 

 Her er detaljer fra pressemeldingen:

· Sykehustomta er på 178 dekar. 

PLASS TIL KNOPPSKYTING

· Sweco har kvalitetssikret at det kan bygges sykehuset på tomta etter en vurdering av geoteknikk (grunnforhold), veikapasitet/adkomst til E6, og en volumstudie av sykehuset.  

· Det er i tillegg cirka 100 dekar til knoppskyting for private og offentlige virksomheter rett ved Mjøssykehuset Biri. Arealet er like stort som Hunton-stranda i Gjøvik sentrum. 

· Tomta er regulert til næringsformål. 

· Flom i elva Vismunda utgjør ingen risiko fordi elveløpet ligger såpass lavt i forhold til sykehustomta. 

REISETIDER

I pressemeldingen oppgis følgende reisetider:

Kjøretid nye 4-feltsveier (Sweco) 

· 20 minutter fra Hamar (E6) 

· 14 minutter fra Lillehammer (E6) 

· 12 minutter fra Gjøvik (Rv4) 

· 38 minutter fra Elverum (ny vei Brenneriroa-Elverum) 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.