I dag starter rettssaken etter at ei somalisk kvinne etter påtalemyndighetens oppfatning ble forsøkt drept i Storgata i Moelv torsdag 8. desember i fjor.

Et sentralt tema under rettssaken vil bli om mannen faktisk hadde tenkt å drepe kvinnen.

KJØPTE KNIV I MOELV

Det var en kjøkkenkniv for matlaging som ble brukt i det svært brutale angrepet på kvinnen.

Kvinnen fikk alvorlige stikkskader i magen og ansiktet. Kvinnen fikk blant annet et fem og en halv centimeter dypt stikk oppover i buken i retning mot hjertet. Hun ble stukket flere ganger i ansiktet, og også på hendene som et resultat av at hun forsøkte å beskytte seg mot knivhoggene.

Angrepet skjedde rundt klokka 12. Kniven er kjøpt noe forut for dette, i en forretning i Moelv sentrum.

KOM FRA VINSTRA

Den somaliske mannen, som har sittet varetektsfengslet siden angrepet, var på tiden for angrepet bosatt på asylmottaket på Dombås. Det er senere nedlagt.

Han skal ha kjørt fra Vinstra den morgenen kvinnen ble angrepet.

Mannen var etter det HA er kjent med på tur nordover igjen da politiet fikk kontakt med ham via telefon. Da var han på Vinstra, og det var også der han overga seg til politiet.

HADDE «EN RELASJON»

HA har tidligere fortalt hvordan det var det påtalemyndigheten kaller «en relasjon» mellom kvinnen og mannen.

Politiet mener det lå sjalusi bak knivangrepet. Han skal ha oppfattet det som om de to hadde et forhold, mens kvinnen hadde en annen oppfatning.

Mannen var opprinnelig siktet for grov kroppsskade, men funn underveis gjorde at politiet skjerpet siktelsen til forsøk på drap.

VAR DØDEN NÆR

En medisinsk sakkyndig rapport slår fast at kvinnen var døden nær av knivstikkene hun ble påført.

Politiet har tidligere uttalt at snarrådig innsats fra tilfeldig forbipasserende var med på å redde livet hennes.

Mannen som er tiltalt er 28 år gammel. Han nekter straffskyld for forsøk på drap.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.